WhatsApp na Mac OSXu in preko spleta / ChitChat

WhatsApp je aplikacija, ki omogoča komunikacijo preko WiFi omrežja, ali mobilnega interneta. Pred parimi leti, ko še ni bilo iMessagev in flat rate cen SMSov je bila zelo zelo razširjena in še vedno ima veliko število uporabnikov. Aplikacija, ki si jo instalirate na vaš mobilni telefon ne zahteva registracije, ampak uporablja vašo telefonsko številko kot identifikacijo.

Z WhatsApp aplikacijo lahko poleg tekstovnih sporočil pošiljate tudi fotografije, video in avdio medijske vsebine, delite informacije o vaši lokaciji.. WhatsApp je leta 2014 za 19.000.000.000 dolarjev kupil Facebook.

Ker je komunikacija preko telefona lahko včasih zamudna, je rešitev, ki jo ponuja WhatsApp – komunikacija preko spleta veliko boljša rešitev, predvse pa precej bolj preprosta. To lahko storite preko spletnega naslova https://web.whatsapp.com, vendar potrebujete aplikacijo na vašem telefonu in skeniranje QR kode, ki vam omogoča uporabo WhatsApp aplikacije preko spleta.

Obstaja pa še ena možnost, ki je meni najbolj všeč ChitChat – aplikacija, ki jo namestite na vaš Apple računalnik in vam omogoča precej lažje in hitrejše komuniciranje. Podobno, kot ima iOS že samo podporo za Messages!

Kaj moram narediti, da namestim ChitChat?

  • na spletnem mestu https://github.com/stonesam92/ChitChat/releases/tag/v1.5 izberete zadnjo verzijo in jo shranite na računalnik
  • ChitChat aplikacijo dodate med aplikacije na vašem računalniku in zaženete aplikacijo
  • odprete aplikacijo WhatsApp na vašem telefonu in poskenirate kodo znotraj aplikacije ChitChat
  • sinhronizirajo se vam podatki in sedaj lahko WhatsAppate na vašem Apple računalniku
  • za uporabo, tako spletne verzije in aplikacije, morata biti povezana aplikacija, ali spletna različica z vašim telefonom – zato priporočam uporabo WIFI povezave, da ne bo nepotrebnih stroškov!

Zadeva deluje! In precej lažje je uporabljati WhatsApp aplikacijo na takšen način, kot pa tipkati preko telefona!

whatsapp