Si.mobil klub je nov program ugodnosti za Si.mobil uporabnike. Za vsak nakup na spletnem mestu www.simobilklub.si bo uporabnik nagrajen s % denarja, ki ga bo prejel v svojo Si.denarnico. Se sliši zanimivo? Ja, tako kot imajo že vse večje trgovine, da se del “marže” vrne nazaj na “kartico” in s tem ponovno pridobijo uporabnika, da kupuje pri njih. Logika, ki v Sloveniji očitno deluje in kljub temu, da je na trgu že kup ponudnikov, je očitno še vedno dovolj prostora za nove in nove.

Na spletnem mestu imajo med drugim zapisano:

  • Si.denarnica je spletni račun, v katerem uporabnik prejema sredstva
  • pridobljena sredstva v Si.denarnici lahko uporabnik porabi za nižanje svojega mesečnega računa za mobilne storitve
  • veljavnost sredstev v si.denarnici je šest mesecev od opravljenega nakupa
  • uporabniki drugih mobilnih operaterjev lahko prav tako nemoteno opravljajo nakupe na spletni strani in polnijo svojo Si.denarnico. Pridobljena sredstva pa lahko koristijo le v primeru prenosa mobilne številke k operaterju Si.mobil.
  • Si.mobil klub pa je tudi namenjen vsem domačim in tujim podjetjem, ki bi želeli povečati prodajo svojih produktov ali storitev v sodelovanju s preverjeno blagovno znamko

Torej smo dobili še ene “groupon” v Sloveniji, ki pa deluje na malce drugačnem principu – nižanju stroška za račun mobilnega operaterja. Podobna zgodba je bila v igri že pred mnogo mnogo leti, ko je operater Tušmobil vstopal na trg v Sloveniji in bi lahko nakupi v fizičnih trgovinah prineseli zelo velike prihranke pri mesečnih računih mobilnega operaterja. Ne vem, ali se je kdaj to dejansko tudi realiziralo, ampak marže pri določenih izdelkih so bile tako velike, da bi lahko s pomočjo njih plačal celoten znesek mesečnega računa pri mobilnem operaterju.

Par primerov, ki jih ponujajo v Si.mobil klubu:

  • Ljubljana: Mesna žar plošča za 2 osebi v gostilni Eurogurman 14,9 € 4,90€ +0,20 €
  • Francija – Vars: Smučanje z bivanjem v Résidence Les Myrtilles 215,00€ +4,30 €
  • Laško: Masaža kakavovo doživetje v wellness spa centru hotela Thermana park Laško 37,50€ +1,13 €
  • Ljubljana: Degustacija petih predjedi na deski za dve osebi in dva kozarca penine v Shambali 19,00€ +0,76 €

No, zneski, ki bi jih prejel na Si.račun so precej nizki, ampak suma sumarum pa je boljše nekaj kot nič. Me zanima, kako bo ta portal dejansko zaživel. Glede na to, da imajo veliko bazo uporabnikov, ki jih bodo lahko zelo dobro segmentirali in jim pošiljali “custom” ponudbe, je tole mogoče celo povsem smiselna rešitev.

simobilklub