Nekoč je imel Petrol kartico Magna, sedaj ponuja kartico Petrol klub. Vsakič, ko točim gorivo na Petrolu in pridem do prodajnega pulta, slišim enako zgodbo ko prodajalcu ponudim samo eno kartico in ta ni zlata in od Petrola, kot je njihova zvestobna kartica – ali bi mogoče imeli Petrol klub kartico in bi lahko koristili ugodnosti, ki jih ta kartica zvestobe ponuja…

Sledi klasičen odgovor – že imam to kartico in je povezana z American Express kartico, s katero vam bom plačal. Vendar je ta scenarij še nekako normalen, hujše je, ko je pred teboj par ljudi v vrsti in si vsi zaželijo te kartice. Enaka zgodba kot v Sparu, Tušu in ostalih prodajalnah, kjer so ugotovili, da so zvestobni programi odlična zadeva in da si z njo “priklenejo” kupce nase.

Škoda, ker so nekateri to odkrili šele leta 2011, kar drugi s pridom izkoriščajo že več let. Da o bazi podatkov, ki jo dobijo s takšnimi karticami, niti ne govorim – glede na število nakupov enakega izdelka na mesec, bi mi lahko poslali povsem “osebno” ponudbo za taisti izdelek, ampak te stvari bom rajši preskočil, ker o tem bodo ramišljali šele leta 2020.


Pri Petrolu so se odločili da ukinejo Magna kartico in svojim uporabnikom ponudijo dve kartici, Petrol klub kartico zvestobe in Petrol klub plačilno kartico zvestobe, s katero lahko plačujete na obroke, z zamikom, itd.. Vsak euro nakupa je nagrajen z eno zlato točko, ki se beleži na obe kartici. Z zadostnim številom točk se da kupovati izdelke iz kataloga ugodnosti, po precej nižjih cenah, kot veljajo sicer.

Glede na to, da sem zelo veliko v avtomobilu in imam precej stroškov z gorivom, se mi te zlate točke kopičijo na kartici. Ker nimam navade da bi kupoval po katalogih, me ta Petrolov katalog ugodnosti ni “premamil”, niti nisem vedel kaj ponuja. Pred parimi dnevi, ko sem objavil število točk na instagr.am-u in izvedel, da lahko dobim precej ceneje novega BMW-ja 320, sem si vzel čas in šel skozi katalog.

Ker nisem ravno ciljna publika za ta avto, sem vseeno preveril to ponudbo in bil navdušen. Namreč – Petrol klub cena: 2000 Zlatih točk + 23.499,00 €. Redna cena: 35.943,00 €.

Torej za 2000 eurov nakupa pri Petrolu, dobim BMW-ja ceneje za 12.000 eurov?!? Ta ponudba ni od muh in za marsikoga, ki je pred nakupom takšnega vozila, je to odlična priložnost, da pride ceneje do njega.

Ko sem pregledal katalog ugodnosti do konca, sem ugotovil, da nimajo izdelkov, ki bi me trenutno zanimali in da bom, kot do sedaj, samo kopičil točke na kartico – škoda, ker se ne dajo prenašati med uporabniki – potem bi lahko komu pomagal pri kakšnem nakupu.

p.s.: zbirate zlate točke? ste jih že izkoristili? poznate koga, ki bo kupil tega BMW-ja?