Zmogljivi osebni računalniki v miniaturnih ohišjih (Mini PC) so bili že v preteklosti sanje marsikaterega uporabnika, s serijo Intel NUC pa so te sanje postale resničnost. Prva generacija mini računalnikov Intel NUC sega v leto 2012, ko je podjetje prvič predstavilo koncept NUC (Next Unit of Computing), ki se od prvih modelov do danes ni bistveno spremenil. Velikost je ostala enaka – 11×11 centimetrov –, strojna zmogljivost pa se je ves čas močno povečevala. Novi modeli računalnikov Intel NUC temeljijo na šesti generaciji družine procesorjev Intel Core, ki je strojno bistveno zmogljivejša in bolje opremljena.

Intel NUC je energetsko učinkovit, popolnoma funkcionalen osebni računalnik, ki zadovoljuje vaše potrebe po zmogljivosti, obenem pa se prilega vaši dlani. Naprave Intel NUC lahko služijo kot primarni osebni računalnik ali kot računalnik za domačo zabavo in kino sistem, poleg tega pa so primerne tudi za okolja z omejenim prostorom in pisarne. Pripravite se na presenečenje, kaj vse zmorejo majhne stvari.

Mini osebni računalnik, zmogljivost polne velikosti
Mini osebna računalnika NUC6i3SYH in NUC6i3SYK sta zmogljiva kot namizni sistemi in opremljena z najnovejšo arhitekturo iz podjetja Intel – s procesorjem Intel Core šeste generacije i3-6100U. Sedaj potrebujete le 10 centimetrov prostora in že lahko v dnevno sobo brezžično prenašate glasbo, športne dogodke ali najljubše filme. Prav tako zagotavljata dovolj zmogljivosti, da zaključite nujno predstavitev za službo ali pa otrokom pomagate pri domači nalogi.

Z grafičnim modulom Intel HD Graphics 5201 izkoristite monitorje z ločljivostjo 4K. Z okoljskim zvokom 7.1 in priključkom HDMI* polne velikosti za visoko ločljivost 4K lahko oba sistema skrbita za domačo zabavo ali poganjata enostavne igre.

Kdo je rekel, da majhno ne more biti zmogljivo?
Še bolj zmogljiva sta kompleta Intel NUC6i5SYH in NUC6i5SYK, ki sta opremljena z Intelovo najnovejšo arhitekturo – s procesorjem Intel Core šeste generacije i5-6260U. Grafični modul Intel Iris 5401 s podporo za zaslone ločljivosti 4K zagotavlja pravo zmogljivost za igranje iger in domači kino. S tehnologijo Intel Turbo Boost1 za pospeševanje delovanja procesorja in grafične enote ob največjih obremenitvah lahko izkusite razburjenje iger s prijatelji ali pa navdušenje ob predvajanju najnovejših hollywoodskih uspešnic. Ob tem imate na voljo zmogljivost za enostaven dostop do več aplikacij ali ustvarjanje lastnih digitalnih vsebin, ne da bi morali čakati na kodiranje videa in slik.

Zasnovani za Windows 10, da lahko naredite več
Naprave Intel NUC so zasnovane za Windows 10 in zagotavljajo zmogljivost, potrebno za predvajanje pretočnih vsebin, upravljanje preglednic, urejanje fotografij in datotek ter ustvarjanje predstavitev.

S podporo za do 32 GB pomnilnika lahko namestite dovolj pomnilnika za gladko večopravilnost, s štirimi priključki USB 3.0, med katerimi je tudi priključek za polnjenje, pa lahko priklopite miško, tipkovnico in tiskalnik ter obenem polnite svoj telefon ali tablico.

V obeh modelih z oznako SYH je dovolj prostora za 2,5-palčni disk za vse vaše vsebine ter disk formata SSD M.2 za osupljive hitrosti pri prenašanju podatkov. V še tanjšem modelu z oznako SYK pa je prostor za disk formata SSD M.2.

Znebite se kablov in ne zmogljivosti
Nove naprave so opremljene z najhitrejšim Intelovim brezžičnim modulom Intel Dual Band Wireless-AC 8260, da se lahko takoj priklopite in dostopate do datotek, filmov in glasbe v oblaku. Z vgrajenim modulom Bluetooth* 4.1 lahko prav tako povežete brezžične dodatke.

S tehnologijo Intel Wireless Display1 (Intel WiDi) brezžično predvajanje vsebin z naprave NUC na televizijskem sprejemniku visoke ločljivosti še nikoli ni bilo tako enostavno. Povežite napravo Intel NUC s sprejemnikom Intel WiDi ali televizijskim sprejemnikom s podporo za standard WiDi in brez preklapljanja kablov izkusite bogate ter živahne video vsebine in vrhunski zvok. Na sprednji strani naprave NUC pa je tudi infrardeče tipalo, ki vam omogoča upravljanje iz udobja svojega kavča.

Več informacij o novih mini osebnih računalnikih Intel NUC lahko najdete tukaj, v Sloveniji pa so na voljo pri spletnem trgovcu E-misija.

V kratkem pa tudi test tega računalnika!

nuc1