Včeraj smo dobili novo finančno ministrico. To je postala Mateja Vraničar Erman. Vendar je včeraj v javnost prišla tudi informacija, da je Mateja Vraničar Erman članica društva Zdrava Atmosfera, ki jo ustanovil in vodi Dragutin Barušić. Finance so se o tem fenomenu včeraj prve razpisale in zgodba je postala zanimiva tudi za ostale medije – namreč gre za to, da je tudi ministrstvo za finance potrdilo, da je nova ministrica del društva Zdrava Atmosfera. Društvo naj bi ji pomagalo iz stiske.

Tale vlada nima sreče s svojimi kadri. Pri vsakem kandidatu za karkoli se zgodi, da iz omare pade okostnjak, ki še pred nastopom funkcije vrže slabo luč na kandidata, predvsem pa mu odvzame vso kredibilnost, ki jo potrebuje za opravljanje svojega dela.

Tako je tudi pri Mateji Vraničar Erman, novi finančni ministrici. Verjamem, da bo marsikdo rekel, da je to že vnaprej rušenje ministrice, ker ni “naša”. Da je to del njene zasebnosti, predvsem pa, da je to njena stvar s čim se ona ukvarja. Verjetno bi lahko vse skupaj držalo, če ta oseba ne bi sprejela odgovornosti, ki jo prinaša funkcija ministrice za finance. Glede na to, da se je vključila v društvo Zdrava Atmosfera zaradi lastne stiske, se tako povsem logično poraja vprašanje – ali je Mateja Vraničar Erman sposobna prevzeti vajeti te odgovorne funkcije in jo tudi uspešno voditi?

Kaj je Zdrava Atmosfera?

O tem fenomenu sem že pisal. Namreč, pred leti sem pisal o sekti Hepi in v komentarjih so me opozorili tudi na “sekto” Zdrava Atmosfera, ki naj bi bila nekaj podobnega. Sicer imajo na spletnem mestu Zdrave Atmosfere zapisano:

Prizadevamo si biti društvo ali skupnost, ki bo zaslužna za bivanje planetarno zdrave družbe in, da bi plemenitost vrnili civilizaciji, kakor po veličanstveni solidarnosti, tako po popolni socializaciji, lahko se kadarkoli z nami, Pripravniki in Poverjeniki srčkovZA, na vse pozitivne načine sociološko druži človeštvo dobre volje, narodne skupine,  simpatizerji.

Vendar komentarji njihovih članov so tisto, kar šteje in kar je pomembno za samo razumevanje. Samo eden izmed primerov – ostali so tukaj (jeap, vse z velikimi črkami)

TVOJ PSEVDONIM GOVORI DA SI TI SEKTA, TO JE PODOBNO – VOHUNOM, KI PRAVEGA OBTUŽUJEJO DA JE VOHUN, DA BI LAHKO ZMOGLI NADALJEVATI DELATI ŠKODO. GLEDE NA TO, DA STE KLOVNI RONIJA KORDIŠA, KI NI POROČEN A ZAKAJ BI BIL KO IMA STOTINE NAIVNIC KATERE SEKSUALNO IZKORIŠČATE IN TO JE KRIMINAL KATEREGA BODO MEDIJI IN POLICIJA RAZISKOVALI, NE SI MISLITI, DA BO DOLGO TRAJALO. NO DAJMO, VKLJUČIMO ČIMVEČ JAVNOSTI, VSEENO JE, KER VAS JE KOT PLEVELA V VSEH INSTITUCIJAH, AMPAK NAROD RABI TO SPOZNATI. KAR SE TIČE POSMEHOVANJA, NISO VSI BUTLI KOT VI, DA SE NE BI RAZVEDELO, DA TO DELAJO SAMO BUTLI NA KUBIK S TITULAMI PRIDOBLJENIMI POD MIZO, TOLIKO O IQ S SIKANJEM IN SEKANJEM. ČE JE SEKTA BITI KRISTJAN, TO JE SPOŠTOVATI DRAGEGA BOGA JEZUSA KRISTUSA, TAKRAT NAJ SE SVOBODNO CEL SVET POIMENUJE SEKTA, VI IMATE KULTNE URE ČRNE MAGIJE, NE MI. O VAŠEM UKVARJANJU SMO OBVESTILI UČITELJA IN JE REKEL SUPER, NAJ SE ŠKART POKAŽE.

Dokaz da je Mateja Vraničar Erman članica društva Zdrava Atmosfera?

Na spletnem mestu je pričevanje Mateje Vraničar Erman, kjer med drugim omeni tudi to, da je učitelj Drago beli mag!

Do učitelja Dragutina Barušića sem prišla po več letih iskanja odgovorov na svoje stiske in nezadovoljstva pri različnih učiteljih in “učiteljih”. V prvem trenutku me je pritegnil, saj sem se od vsega začetka počutila sprejeto in ljubljeno. Nobene zadržanosti, počasnega ocenjevanja en drugega, nobenega občutka podrejenosti in nadrejenosti, ki je tako pogosta v odnosu učitelj – učenec. Sprva malo zbegana zaradi drugačnega pristopa k učenju, zaradi velike spontanosti in odsotnosti logične učne metode, kakršno naš um tako rad pograbi, sem hitro prepoznala spremembe v sebi in premike, ki mi pomagajo biti bolj sproščena, radostna, prisotna v trenutku, s tem pa boljši človek, ki lahko dodaja vrednost tudi drugim ljudem, ki prihajajo v stik z mano. Res je, brez lastnega truda sprememb ni, vendar so le te z Dragovo pomočjo hitrejše, temeljitejše in trajnejše. Končno se jih tudi sama zavedam. Vzdušje sproščenosti in sprejetosti, ki ga ustvarja moj/naš beli mag Drago v sodelovanju s skupino zvestih učencev je odličen in varen prostor za učenje, v katerem se zavem svojih omejujočih prepričanj in jih z Dragovo pomočjo odstranjujem in presegam.

Zakaj se ukvarjam z Zdravo Atmosfero in Matejo Vraničar Erman?

Povsem iz preprostega razloga. Želim si finančno ministrico, ki se ne bo bala iluminatov. Želim si finančno ministrico, ki ne bo v prostem času pripadnika “sekte”. Želim si finančno ministrico, ki ne bo imela v omari kupa “okostnjakov”, zaradi česar bo v trenutku postala nerelevantna. Predvsem pa si želim finančno ministrico, ki bo stabilna oseba in se ji ne bo potrebno zatekati v takšne in drugačne vode.

Poleg tega, pa ima Zdrava Atmosfera na spletnem mestu objavljeno tudi “darila” različnim ministrstvom:

Ministrstvo za finance
Finančni tokovi so tako kot vodni tokovi in če pretok preneha, vse stoji.

Karkoli že to pomeni!

Zakaj me je strah takšne ministrice?

V bistvu bi mi bilo načeloma vseeno, če me ne bi presenetila tale izjava (kopirano iz Financ, ki so naredile prepis YouTube videa)

Če človek ne bo postal človečen, nas čaka tri dni teme. Zavladala bo takšna tema, da ne bomo videli tik pred nosom. Mraz bo hujši kot si ga lahko predstavljamo, elektrike ne bo, sonca ne bo, divjali bodo demoni, ki jih bomo privlačili s svojimi strahovi.

Super, mar ne? To je prava oseba za ministrico?! Njeni strahovi so del nje in upam, da se vsaj ministrstvo za finance ne bo ukvarjalo s temo in demoni!

p.s.: ali res v Sloveniji ni sposobnih ljudi, ki bi bili brez okostnjakov v omarah?? Bo naslednji minister jahal na samorogih in sral mavrico?

Mateja Vraničar Erman / članica društva Zdrava Atmosfera / finančna ministrica
Mateja Vraničar Erman / članica društva Zdrava Atmosfera / finančna ministrica