Zime še ni konec, vendar v teh dneh naše ceste kažejo pravo podobo. Temperature so bile sedaj nekaj časa pod ničlo, zraven pa še sneg in to je prava kombinacija, da naše ceste postanejo cvetoči travnik – ali pa minsko polje. Seveda jih nihče več ne more zakrpati, čeprav se bodo komunalna podjetja trudila, da bi rešila “ostanke cest” in jih sanirala tako, da ne bi bilo prišlo do nesreč, ali poškodb avtomobilov.

Naše ceste cvetijo, kot cvetijo rožice na travnikih – vsaka primerjava s trobenticami je zgolj in samo plod moje domišljije. Spodnje slike so narejene na “lokalni” cesti, vendar tudi na regionalnih cestah v Zasavju ni situacija čisto nič drugačna.

Zavedam se, da je kriza. Da ni denarja za vzdrževanje. In da so nizke temperateu naredile precej “sranja” na naših cestah oz. še precej več škode, kot jo je bilo do sedaj. Vožnja po regionalkah je vse prej kot prijetna. Občutek, da se vozim po “razfukanem” minskem polju je vse bolj prisoten, kot je tudi prisoten občutek, da se teh cest ne bo dalo nikoli več popraviti, saj so že sedaj sestavljene iz zaplat asfalta – kar je bil običaj, da se počne vsako pomlad.

Zanima me, statistično, koliko več je sesutih gum, poškodovanih amortizerjev in vsega ostalega, zaradi takšnih cest?? Verjetno tega nihče ne meri, niti ne razmišlja o tem, saj to je kolateralna škoda, ki se zgodi, če se voziš po naših cestah.

Pa saj bo kmalu spet zima in bo sneg prekril luknje in se ne bomo več tako sekirali, kajne?