Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danes potrjuje svoj položaj vodilnega inovatorja in vizionarja na področju komunikacij z razkritjem izdelkov, ki orjejo ledino na področju potrošniške tehnologije.

“Xperia Touch je revolucionarni vmesnik,” pove Hiroki Totoki, predsednik in generalni direktor podjetja Sony Mobile Communications. “Leto dni po razkritju naše nove smeri in vizije blagovne znamke za prihodnost komunikacij ne samo da naznanjamo pametni telefon Xperia XZ Premium, opremljen z najbolj naprednimi tehnologijami, ki izboljšajo ključne funkcije telefona, ustvarjamo tudi povem nova doživetja interaktivne komunikacije z našimi pametnimi izdelki Xperia.”

Od hvaljenega koncepta do komercialnega izdelka: Xperia Touch, interaktiven Android projektor na voljo od pomladi 2017

Xperia Touch je interaktiven projektor, ki spremeni vsako ravno površino v 58,4-cm (23”) zaslon na dotik visoke ločljivosti s horizontalno ali vertikalno projekcijo ultra kratkega dometa. Vmesnik deluje hitro, tekoče in odzivno na fizičen dotik – zasnovan je s Sonyjevo tehnologijo projiciranja SXRD. Dotik je možen s kombinacijo infrardeče luči in zaznave v realnem času z vgrajeno kamero pri hitrosti 60 sličic na sekundo.

Xperia Touch omogoča, da se družina in prijatelji zberejo skupaj za mizo, kuhinjskim otokom ali ob steni stanovanja ter uživajo v igrah, gledanju spletnih storitev za pretakanje videoposnetkov in komunicirajo preko aplikacij za sporočanje in družbenih omrežij.

Elegantna podoba domačega zaslona je zasnovana posebej za dotik in oblikovana minimalistično ter tako, da je dostopna v močni svetlobi ali temnih pogojih. Zagotavlja vremenske informacije v realnem času, tablo za čečkanje ali video zapiske, dostop do koledarja in aplikacije Skype™ za video klepete s prijatelji in ljubimi osebami.

Xperia Touch je združljiv s PlayStation® 4 Remote Playjem1, zagnal pa bo tudi katerokoli aplikacijo ali igro, ki jo boste prenesi iz trgovine Google Play. Predstavlja nov način uživanja v doživetjih aplikacij2. Edinstvena projekcija, možnost dotika in arhitektura senzorja bodo omogočali razvijalcem povsem novo platformo za ustvarjanje in snovanje.

Xperia Touch bo na voljo v Evropi pri izbranih trgovcih in v spletni trgovini Xperia v izbranih državah od pomladi 2017 po priporočeni maloprodajni ceni €14993.

Brez rok. Brez oči. Brez ušes: Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je nova generacija koncepta pametnih izdelkov Xperia

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” temelji na ‘open-ear’ avdio tehnologiji, razviti znotraj Sonyjevega programa laboratorija prihodnosti. Gre za inkubator, ki omogoča potrošnikom preizkušanje in oblikovanje prototipov Sonyjeve divizije raziskav in razvoja.

Brezžične ‘open-ear’ stereo slušalke so zasnovane na temeljih Sonyjevih raziskav akustike. Tako lahko poslušate glasbo in prejemate obvestila med poslušanjem zvoka okoli sebe. Če poslušate glasbo med vadbo ali vožnjo na delo, je to neprimerljivo ambientalno doživetja naprave.

Xperia Ear “Open-style CONCEPT” je ustvarjen, da popolnoma spremeni predstavo vsakodnevnega poslušanja in komuniciranja – dva močna prostorska akustična konduktorja in gonilne enote delujejo skupaj in prinašajo zvok naravnost v ušesne kanale.

In tako kot Xperia Ear, bo tudi Xperia Ear “Open-style CONCEPT” opremljen s tehnologijo Sony Agent – osebnim asistentom, ki uporablja konvencionalno interakcijo glasu in gibe glave ter vam tako pomaga postoriti stvari, dostopati do informacij in komunicirati.

Sony Mobile bo nadaljeval z razvojem novih funkcij za nadaljnji porast zmogljivosti in-ear asistenta. Primer je ‘Anytime Talk’ – nova storitev klepeta, ki bo uporabniku omogočala takojšen začetek skupnega pogovora v realnem času brez iskanja stikov ali potrebe po vrtenju številke, z zgolj enim enostavnim pritiskom na gumb ali premikom glave. Beta verzija bo na voljo za prvo generacijo Xperia Eara v prihajajočih mesecih.

Sony Mobile razkriva možnosti tehnologije Sony Agent na pametnih izdelkih Xperia in novo AI platformo v oblaku podjetja LINE Corporation, ki se skriva za priljubljeno aplikacijo LINE. Skupaj bodo razvili in ustvarili novo doživetje komuniciranja.

Trije povsem novi pametni telefoni Xperia; paradni konj Xperia™ XZ Premium in pametna telefona srednja razreda, Xperia XA1 in XA1 Ultra

Sony Mobile je predstavil tudi štiri dodatke v priljubljeno serijo X, ki izboljšujejo tako premium kot modele srednjega razreda. S tem zagotavlja, da ponudba nudi nabor funkcij, ki navdušujejo potrošnike in zagotavljajo, da je Xperia na voljo v vsakem cenovnem segmentu po celem svetu.

Hideyuki Furumi, podpredsednik globalne prodaje & marketinga pri podjetju Sony Mobile Communications pojasni: “Nadaljujemo z razvojem in transformacijo našega portfelja pametnih telefonov z neomajno osredotočenostjo na prinašanje najbolj napredne tehnologije in elegantno oblikovanih izdelkov. Ne glede na to ali gre za memory-stacked kamera sistem, zmožen snemanja izjemno počasnega gibanja, ali prvi zaslon 4K HDR v pametnem telefonu na svetu, prinašamo doživetja, ki se povežejo z uporabniki na emocionalne načine kot še nikoli prej.

Xperia XZ Premium predstavlja novi Sonyjev sistem kamere Motion Eye™, ki omogoča napredne funkcije in odličnost pri kakovosti fotografij, in prvi zaslon 4K HDR na svetu (5,5”). Kamera Motion Eye zagotavlja snemanje in predvajanje počasnih videoposnetkov 960 sličic na sekundo, kar je 4-krat počasneje od ostalih pametnih telefonov. Xperia XZ Premium bo na voljo po celem svetu v barvah kroma in črni barvi od pozne pomladi 2017.

Zasnovana na uspehu pametnega telefona Xperia XA, ki je bil predstavljen v lanskem letu; Xperia XA1 in 6-palčni XA1 Ultra se ponašata z lepim gladkim dizajnom in zaslonom od roba do roba. Oba prekašata pričakovanja fotoaparata z neverjetnimi specifikacijami glavne kamere, senzorji s 23 milijoni slikovnih pik in fotografiranjem v slabi svetlobi. XA1 Ultra pa je bil oblikovan predvsem za ljubitelje selfijev z izjemno sprednjo kamero s 16 milijoni slikovnih pik.

Xperia XA1 in Xperia XA1 Ultra bosta na voljo od pomladi 2017 z Android Nougatom in v barvah: bela, črna, roza in zlata.