Motivacijski slogani / do what do wilt / do shit you love

Motivacijski slogani so očitno postali novi selfiji in jaz imam precej velik problem z razumevanjem te novodobne pritikline. Sem jutranji človek in med jutranje rituale sodi tudi “čekiranje” družbenih omrežij. Še preden se skobacam iz postelje dobim dnevno dozo “cukra”, saj obstaja zelo veliko ljudi, ki dan začnejo s takšno pozitivo, predvsem pa s kopiranjem motivacijskih sloganov, da sploh ne potrebujem Donata MG. Resno!

Priznam, sam imam rad slogane. Oglaševalske. Pa tiste iz filmov. Pa tiste, ki niso motivacijski in nimajo v sebi pozitive. Imajo pa vsebino. Ampak to niso isti, kot tisti, ki jih zadnje čase opažam. Tudi kot tatuje. In čedalje več je ljudi, ki si motivacijske slogane tetovirajo. Zakaj? Ne razumem, ampak zihr je kul!

Najprej so bili motivacijski slogani na čudovito kičastih fotografijah. Potem so šli bolj v minimalizem in čiste barve. In glede na to, da je pred časom Facebook omogočil uporabnikom pisanj “objav” na različne barvne podlage, so tisti, ki imajo manj znanja “fotošopa” to izkoristili sebi v prid in potem se na moji časovnici pojavljajo takšni in drugačni motivacijski slogani:

  • I don’t stop when i’m tired, I stop when i am done!
  • It’s never a question of can you, but will you?
  • Zapomnite si. Uspešni ljudje delajo stvari, ki jih neuspešni ne delajo.
  • Življenje se začne, kjer se konča območje udobja.
  • Vprašajte se: Ali lahko naredim še več? Odgovor je navadno: Da
  • Če verjameš, se lahko vse zgodi.
  • Vsak dan živi, kot da je zadnji.
  • Ne pustim, da življenje teče mimo mene, zato tečem z njim in to z nasmehom.
  • Naša veličina ni v tem, da nikoli ne pademo, marveč v tem, da se vsakič poberemo.
  • Pain is temporary pride is forever!

Približno vam je jasno, kam pes taco moli, kajne? In da me ne bo kdo narobe razumel – vesel sem, če ljudem pomagajo motivacijski slogani, da gredo lažje skozi življenje. Zelo vesel. Ampak me skrbi, če ljudje res potrebujejo par napisanih besed, da jim je lažje v življenju.

Če bi bil nesramen, bi sedaj napisal, da nisem sam nikoli vedel, da je življenje tako preprosto – motivacijski slogan in vse je v redu. Zakaj hudiča se tega nisem prej spomnil na osnoval “motivacijsko vero”, kjer bi samo kopiral motivacijske slogane in bi bili ljudje pripravljeni plačati za to. In glede na število takšnih pozitivnih objav na družbenih omrežjih.. Ni šment, da ne bi bila to množična religija. Mogoče bi celo v parlament prišli! Ampak dovolj šale.

Verjetno samo nisem prava ciljna publika, da bi razumel to. Kot ne razumem še marsičesa, kar obstaja v realnosti. Ko bom potreboval motivacijske slogane, da se bom zbrcal v rit, da bom karkoli v življenju premaknil.. No ja. Ne bom! Niti razmišljam ne bom o tem.

Se pa strinjam. Če nekomu takšni motivacijski slogani pomagajo, da se spravi iz postelje, zbrca svojo rit in začne športati in postane “popoln” človek, potem sem jaz lahko zgolj in samo tiho in se zgolj hudomušno nasmejim #evilgrin