International Street Food Parade v Trstu, ki poteka še danes, me je včeraj prepričal, da sem se spravil v avto in odpeljal do Trsta. Zanimalo me je, kako se tega lotijo Italijani in predvsem kakšna je njihova ponudba.

To, da sem stal na avtocesti, ker Dars popravlja ceste, je nevredno omembe. Ampak prihod v Trst je bil zanimiv – parkirišča ob pomolih, kjer ponavadi brez problema dobim parking, so bila polna. Zaprta v bistvu in kljub temu, da so vozila odhajala, novih niso puščali notri. Je pa vonj “pleskavic” bil na voljo že ob sami vožnji mimo Eataly, kjer je zraven samo dogajanje International Street Food Parade.

Druga stvar je bila glasni Italijani. No, to me niti ni tako presenetilo. Sam prostor, kjer se dogaja to je precej majhen. Je pa veliko miz in stolov in klopi, kjer se lahko v miru in dimu poje kupljeno hrano.

Sam sem bil precej razočaran. Nič veganskega. Ok. To nekako razumem. Ampak Street Food Parade niso samo burgerji in hotdogi in pašta. Ampak tukaj ni bilo preveč izbire – je pa bila na voljo grška hrana, veliko sladkarij, precej “beer truckov”, ki so očitno hit povsod.

Najbolj me je pritegnil ponudnik, ki je nudil emujevo, krokodilje in podobne eksotične vrste mesa. Ja. In ljudje so čakali v vrsti. Med vsemi ponudniki je bila največja vrsta pri našem Lars&Svenu. Dve vrsti sta se vili okoli njiju in ljudje so bili očitno zadovoljni, saj kolikor sem videl njihove nasmeške.

Definitivno je naša Odprta kuhna precej boljša in precej bolj kvalitetna. In ta vikend je v Ljubljani Pivo & Burger festival …