KluBar gastropub Bine Volcic pripravil street food kulinariko v Kranju0 KluBar gastropub Bine Volcic pripravil street food kulinariko v Kranju0

KluBar gastropub / Bine Volčič pripravil street food kulinariko v Kranju

Bine Volčič je pred tremi leti odprl bistro Monstera v Ljubljani in ugotovil, da se vsak dan vozi iz Kranja v Ljubljano, pa vendar je težko v Kranju najti nekaj dobrega in na hitro. Zato se je skupaj s Klemnom Malovrhom, enim od lastnikov KluBara iz Kranja, odločil, da pripelje street food kulinariko v Kranj.

Včeraj je potekala uradna predstavitev KluBar gastropuba, kjer nam je Bine razkazal kuhinjo, prav tako pa smo lahko preizkusili hrano, ki jo bodo ponujali. Kuhinja je opremljena v industrijskem slogu za katero je poskrbel arhitekt Maj Blatnik, večino gradbenih del pa so s pridnimi in veščimi rokami opravili kar sami.

Jaz sem bil presenečen nad jedmi, ki bodo na voljo – naj omenim še, da so cene precej nižje v primerjavi s cenami “street fooda” v Ljubljani. Bine je imena za jedi poiskal v lokalnih navdihih, jedilnik pa ponuja 5 sendvičev oz. burgerjev, 4 tople jedi, 4 solate in 1 sladico, vse postreženo enostavno na pladnjih ter v biorazgradljivi embalaži za enkratno uporabo – kar omogoča, da lahko obiskovalci hrano odnesejo domov.

Imena so: Kransterdam, Utrganc, Zapohanc, Kranjski teglc, Čuftar … In v ponudbi imajo tudi The Amaze polpet (brezmesno meso), ki ga lahko dodajo v burgerje. Tako sem tudi prvič preizkusil The Amaze in priznam, da je okusen.

Na otvoritvi je bil prisoten župan Kranja, Matjaž Rakovec, ki je Binetu zaželel veliko uspeha, prav tako pa je bila prisotna glasbena spremljava – Matevž Šalehar – Hamo in Peter Dekleva. In za presenečenje se jima je na odru pridružil tudi Bine Volčič.

Končno lokal, kjer lahko izbiraš med mnogimi pijačami (kraft pivi), dobro in cenovno ugodno hrano in uživaš v njihovem pestrem glasbenem programu. Bine, srečno!