V Ljubljani, na Gosposki 9 je nov bistro – Bistro Monstera, ki ga je danes odprl Bine Volčič. V kuhinji mu bosta pomagala dva obraza iz Gostilna išče šefa – Žan Tominšek in Mišo Jović. Njihova ponudba se bo delila na tri dele: odlične domače zajtrke, hitra bistrojska kosila in vrhunske degustacijske večerje.

Ime, ki si ga je izbral Bine Volčič izhaja iz rastline Monstera. Bine stavi na kvalitetne sestavine, predvsem pa na domač odnos in sproščeno vzdušje, ki bo vladalo v bistroju. Če lahko sklepam po prvem zajtrku, bo to bistro, ki ga bo vredno obiskati ob sobotah (ob nedeljah bo zaprto) in pojesti pravi zajtrk, ki se nam ga ne da delati doma, ali pa skočiti na hitro kosilo, ki ga bodo pripravljali vsak dan. Cena kosil bo:

  • 3 hodni meni (predjed, glavna jed, sladica) / 18 eur
  • 2 hodni meni (izbira predjedi ali sladice in glavna jed) / 15 eur

Zvečer pa bodo imeli odprt bistro za ljubitelje kulinarike – pripravili bodo 7 hodni degustacijski meni (okoli 50 eur) in bodo poskrbeli za to, da vas bodo navdušili.

V lokalu ne bodo točili vode v plastenkah, ampak imajo za to posebno vodo – muzejsko vodo v steklenicah iz Steklarne Hrastnik, prav tako pa bodo ponudili svoje lastno pivo Monstera. Pripravili so cel kup zanimivih čajev in različnih domačih napitkov, prav tako pa je bogata tudi njihova vinska karta.

Bine Volčič je poudaril, da je že dejansko pogrešal vonj po kuhinji in skakanje sem ter tja med kuhanjem. Glede na to, da se je zadnje čase ukvarjal z resničnostimi šovi, bo tole še kako dobro delo njegovemu temperamentu in če bo vsak dan v bistroju, potem bo tudi bistro vedno poln. Godspeed Monstera!