Gostišče Grič Gostišče Grič

Gostišče Grič – skriti dragulj nad Horjulom

Gostišče Grič je skriti dragulj med gostišči. Kraj Šentjošt nad Horjulom, kjer leži Grič, je od Ljubljane oddaljen malce več kot 30 kilometrov in kljub temu, da ga je dokaj težko najti, je vreden obiska. O gostišču Grič sem slišal cel kup pozitivnih zgodbic, prav tako pa sem prebral kup recenzije gostišča, ki so bile vse zelo pozitivne. Med obiskom Zemona, je Grič pohvalil Tomaž Kavčič in ga predstavil kot nekaj najbolj zanimivega med gostišči v Sloveniji v zadnjih letih.

Z drugimi besedami – Grič je nekaj, kar bi vsak “foodie” moral obiskati, predvsem pa sem imel pri tem gostišču veliko dilemo. Ali deliti informacijo o odlični hrani in vrhunski postrežbi ali pa zadržati informacije zase in sam uživati v tem dragulju.

Ko sem končno našel Šentjošt in sem se pripeljal na parkirišče, sem bil rahlo presenečen, saj me ni pričakala “fensi šmensi” restavracija, ampak nekaj bolj avtentičnega in starega. Tudi sama notranjost je podobna prvemu vtisu – vse je kot ostanek zgodovine, kar da občutek domačnosti, predvsem pa je prijetno in toplo v notranjosti. Rezervacije so med tednom obvezne, med vikendi pa zaželjene! Osebje je prijazno in predvsem všeč mi je, da se držijo visokih standardov strežbe, ki so v marsikateri gostilni pozabljeni.

Ko sem dobil na mizo jedilni list, sem bil presenečen nad izbiro. Zakaj? Ker nisem pričakoval tako drugačnih jedi, predvsem pa je pri vsaki jedi napisano poreklo (iz katere domačije je) in jedi so tako sofisticirane, da jih najboljše restavracije v Ljubljani nimajo na svojih jedilnih listih. Cene so precej nižje, kot v Ljubljani, doživetje pa je precej bolj vrhunsko, predvsem pa so jedi, ki jih ne bi pričakoval.

Namesto da opisujem jedi, so spodaj fotografije, ki pričarajo en delček doživetja. Grič pa priporočam vsem ljubiteljem vrhunske kuhinje. Zame ena izmed top gostiln v Sloveniji!

Priporočam še ostale gostilne:

Gostišče Grič
Predjed – domače mlado maslo
Gostišče Grič
Gobova juha
Gostišče Grič
Sushimi postrvi na ledu z zanimivim oljem
Gostišče Grič
Meso mladega telička s podrastjo
Gostišče Grič
Sladica – hruška na drugačen način
  1. Človeška norost res nima meja. Da se najdejo osebki, ki so se pripravljeni voziti nekam v rovte in se razkešuriti za nekaj, kar se že čez par ur spremeni v …… drek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja