Restavracija Plavi podrum – Volosko, Opatija

Restavracija Plavi podrum v majhnem kraju Volosko, poleg Opatije, je topšit restavracija. Plavi podrum velja za najstarejšo restavracijo na opatijski rivieri in njegove korenine so stare že več kot sto let. Par let zaporedoma je uvrščen v TOP 100 restavracij in to dejansko tudi drži. Današnji dan je bil kot nalašč za obisk – sončna terasa, nasmejani ljudje, poleg na morje in čolničke in izvrstna morska hrana.

Glede na to, da nisva imela dovolj časa, da bi poskusila njihov degustacijski menu (definitivno si naslednjič vzmeva dovolj časa za takšno “požrtijo”), sva se odločila za školjke, škampe, ribe..

Za apetizer sva dobila popečeno polento z ravno prav kuhano tuno v ribjem brodetu z dodatkom pene. Jeap, bilo je odlično. Predjed so bile različne školjke v buzari, ki je bila narejena z ravno pravšnjo mero česna in paradižnika in je odlično dopolnjevala okus resnično “frišnih” školjk. Pomazano s kruhom in roke skoraj do komolcev od buzare.

Za glavno jed sem izbral meni ljube škampe na žaru, ki so bili pripravljeni povsem plain z dodatkom skorjice iz rdečega krompirja (kar se na slikah vidi kot nekaj vijoličastega – njami, njami) in svežo ribo v brodetu z dodatkom že zgoraj omenjene polente in penico…

Definitivno priporočam Plavi podrum vsem, ki uživajo v resnično dobri hrani. Jaz se bom z veseljem vračal!

  1. Vabljivo. Lahko mogoče izdaš kakšen cenovni okvir so tele kreacije.

Komentarji so zaprti.