Beyond Meat LarsSven burger LarsSven veganski burger2 Beyond Meat LarsSven burger LarsSven veganski burger2

Beyond Meat Lars&Sven burger / Lars&Sven veganski burger

Beyond Meat burger je novost v ponudbi verige Lars&Sven. Če sem bil lansko leto, ko so pri Lars&Svenu dali v ponudbo veganski burger rahlo razočaran, pa moram priznati, da je Beyond Meat Lars&Sven burger nekaj povsem drugega.

Beyond Meat je prvi rastlinski burger na svetu, ki izgleda, ki se ga pripravi in ki ima okus kot govedina. Beyond Meat je brez GSOja, soje in glutena. Beyond Meat je brezmesno meso – sicer sam nisem pristaš takšnih nadomestkov, ker bi sicer raje jedel original, vendar sem se odločil, da preizkusim novost, ki je postala hit po celem svetu.

V Lars&Svenu v Šiški sem naročil Beyond Meat burger, ki je sestavljen iz:

  • Beyond polpeta
  • veganske majoneze
  • veganskega Cheddarja
  • listnate solate
  • paradižnika
  • rdeče čebule
  • BIO durum bombetka

Cena Beyond Meat burgerja je 8,95 evra. Zraven sem naročil še krompirček z vegansko majonezo. Ja, cela paleta veganskih izdelkov.

Ko sem odprl burger, sem ugotovil, da je na izgled Beyond polpet skoraj povsem enak mesnemu polpetu. Okus se sicer loči – vsaj kolikor imam jaz še spomina na čase svojega testiranja burgerjev in okusa mesa. Vendar v povezavi s cheddarjem in majonezo je okus tega burgerja zelo zelo podoben tistemu mesnemu burgerju. Verjetno bi marsikdo, ki je meso težko ločil, da ne gre za meso, ampak za rastlinski polpet, ki ima zelo veliko proteinov.

Glede na trend v prehrani, ki je trenutno prisoten, bo tale Beyond Meat postal trend. No, v bistvu je že, le v Sloveniji se ga še ne da kupiti v trgovinah – vsaj po mojih podatkih, ki jih imam trenutno.

Aha. Mene je navdušil, pa ne zaradi okusa ki je podoben mesu, ampak predvsem zaradi strukture – polpet ne razpade v rokah. Definitivno grem poskusiti v naslednjih dneh še Organic Garden in njihov The Amaze polpet, ki je podoben Beyond Meatu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja