Lars&Sven veganski burger / novost v ponudbi

Ko sem pred par dnevi videl, da bo Lars&Sven začel ponujati veganske burgerje, je bila odločitev precej preprosta. Moram ga poskusiti. Pred leti, ko se še nisem prehranjeval vegansko, sem stestiral večino burgerjev v Ljubljani in to tudi objavljal na blogu. Lars&Sven je imel takrat samo en lokal pred Leclercom in priznam, da sem bil navdušen nad njimi.

Veganski burgerji so precej bolj zakomplicirani za pripravo, kot pa navadni burgerji. Ker sem že pred časom odkril, da sam naredim točn tak “patty”, ki meni paše, sem se dolgo časa izogibal veganskim burgerjem, ki jih lahko dobim v lokalih. Sedaj sem naredil izjemo.

Vegan burger stane 6,95 evra. Sestavljen je durum bombetke, v kateri je Veganica polpet iz leče in suhih paradižnikov, mayo omake z drobnjakom in BBQ omake, sveže listnate solate, paradižnika, rdeče čebule in rdečega zelja.

Burger zgleda čudovito. V bistvu je to eden izmed redkih burgerjev, kjer to kar si videl na sliki tudi dejansko dobiš na mizo. Všeč mi je njihova BBQ omaka, ki je malce pekoča. Bombetka ni sladka, kar mi je všeč, prav tako ni preveč čebule, ki bi ubila celoten okus burgerja. Polpet (patty) bi imel lahko več okusa – nisem začutil suhih paradižnikov, kot sem pričakoval in patty bi bil lahko malce bolj začinjen. Obstaja možnost, da je krivda v mojem dojemanju okusov.

Sicer je burger odličen in sem navdušen, da ga ima Lars&Sven v svoji ponudbi. Ker je bil danes veganski burger prvi dan v njihovi ponudbi, obstaja tudi možnost, da bodo še malce bolj naštudirali obdelavo polpete in bo takšna, kot bi si jo lahko zaželel.

Da ne pozabim. Veganski burgerji se pripravljajo na posebnem žaru, ki je namenjen samo tej hrani. Všeč!