Hood Burger vegan burger Vegan Hood 6 Hood Burger vegan burger Vegan Hood 6

Hood Burger veganski burger / Vegan Hood za 6,90 je še daleč od dobrega veganskega burgerja

Pred časom je Hood Burger v svojo ponudbo uvrstil vegan burger – Vegan Hood, ki stane 6,90 evra. Ker sem se zadnje čase bolj vrgel v testiranje pizz, sem šele včeraj obiskal njihovo poslovalnico na Nazorjevi ulici in naročil veganski burger, krompirček in njihov čaj (4 dcl) – kar me je stalo 12,10 evra.

Lokal je prijetno urejen, tudi osebje je prijazno. Ko sem veganski burger prinesel do mize in ga odvil, sem se začudil. Ok. Razumem – veganski burger mora imeti veliko zelenjave. Iz mojega je gledal šop solate, ki je popolnoma prekril “patty” po katerem je tekla omaka.

Seveda me je zanimalo kaj vse še skriva burger v notranjosti in kmalu mu je bilo žal, da sem se odločil, da to preverim. Tri rezine paradižnika so bile notri in omaka. Ok. Mogoče samo zgleda malce drugače, kot bi pričakoval, sem se tolažil.

Ko sem prvič ugriznil v burger, mi je razpadel v rokah. “Bun” je bil povsem mehak in je ob ugrizu razpadel na koščke, tudi “patty” je reagiral podobno. Namesto, da bi bilo vse skupaj kompaktno, sem lovil koščke burgerja, ki so mi padali iz rok in ob tem mi je po rokah tekla omaka, ki je bila precej brez okusa. V bistvu je bil cel burger brez okusa – edina pohvala gre okusu “buna”, ki ni sladek, kar je me vedno motilo pri njihovih burgerjih.

Ko že pišem o okusih – veganski “patty” je povsem brez okusa, tako da nisem mogel niti ugotoviti iz česa je sestavljen in zakaj tako razpada ko sem ugriznil vanj.

Škoda. Pričakoval sem precej več, kot sem dobil. Namreč, par metrov višje lahko v Restavraciji Slon dobim celotno vegansko kosilo za takšen denar in vem, da ne bom razočaran nad njihovo hrano. Ali pa še par metrov bližje, v Taman Organic dobim najboljši veganski burger v Ljubljani. Merila so postavljena visoko in nekoč je bil Hood Burger med tistimi, ki jih je postavljal, sedaj pa se časi očitno spreminjajo.

Nad tem veganskim burgerjem sem bil zelo razočaran, predvsem pa je škoda, da se vsi sedaj nagibajo k veganskem trendu in pri tem pozabijo, da so tudi veganske stvari lahko okusne, predvsem pa imajo lahko tudi lep izgled. Ker tole v Hood Burgerju pač ne morem uvrstiti nikamor.

 1. Burger je s plesko, govejo, če se le da. Vse ostalo, zame ni burger.

  Je pa test totalno debilen. To je isto, kot če bi šel v neko dobro ribjo restavracijo in potem pričakoval dober svinjski zrezek z gobicami in ga še ocenil.
  Sorry, tvoja napaka. Oz. z drugimi besedami NO SKILLS, ker ne veš kje se je dober svojnski zrezek z gobicami.

  Pričakovati, da bodo “mesni” gostinci zaradi 10. veganov, osredotočali na VEGE burger je pa tudi višek optimizma.

  Pa brez zamire :)

  1. preden se vehementno postavis v vlogo razsodnika. mogoce nisi pomislil, da sem stestiral vse burgerje, kar jih je bilo v ljubljani v casu, ko se nisem prehranjeval vegansko ..

   https://www.had.si/blog/2014/02/24/kam-na-najboljsi-hamburger-v-ljubljani/

   veganski burger oni ponujajo, ne jaz. torej ga imajo na meniju. posledicno to pomeni, da ga lahko narocim, kajne?

   in da ti odgovorim na stvari, ki jih sprasujes. ce gres v ribjo restavracijo in ponujajo svinjski zrezek z gobicami – ali naj zato pricakujem, da bom dobil sranje na krozniku?

   no skills? pa ti ves kaj je skill? napacna uporaba besede ni ravno v prid tvojemu komentarju, ko se poskusas spraviti nad nekoga, ki po tvojem nic ne steka..

   ce se ne osredotocajo na veganski burger https://www.had.si/blog/2019/02/11/vegi-prehrana-ni-veganska-prehrana-vegi-je-oznaka-za-vegetarijansko-prehrano/

   zakaj ga ponujajo? aja, ker vegani lahko jemo sranje, kajne?

Komentarji so zaprti.