Kam na najboljši hamburger v Ljubljani?

Kam na najboljši hamburger v Ljubljani? V zadnjih nekaj letih se je Slovenija spremenila v deželo pekarn in bureka. V zadnjem času pa se trend spreminja in Slovenija postaja dežela hamburgerjev. Lokali, kjer nudijo hamburgerje rastejo kot gobe po dežju.

Če si pred parimi leti imel možnost dobiti hamburger v Ljubljani na Miklošičevi, v McDonaldsu, ali pa v Hot Horseu, da o vseh pleskavicah niti ne govorim, pa je v zadnjem letu Ljubljano preplavila hamburgeromanija. Specializirani lokali, kjer pripravljajo takšne in drugačne burgerje – Hood Burger, Cube Burger, Ranč Burger, Brunch, …

Sam imam rad hamburgerje – ne tiste is McDonaldsa, ali Burger Kinga, ampak tiste malce večje, predvsem pa z različnimi dodatki, ki dajo piko na i hamburgerju. Seveda je najbolj pomembno meso, pomemben je kruh, prav tako pa mi je pomemben nadev, ki je sestavni del hamburgerja.

V bistvu mi je horseburger še vedno eden izmed najboljših, ker vedno točno vem kaj lahko pričakujem in nikoli ne bom razočaran – razen, če je meso preveč “kuhano” (namakajo ga v vodi, da ostane toplo!). Ampak včasih moram malce eksperimentirati in preizkusiti tudi ostale hamburgerje, ki so na voljo v Ljubljani.

Seveda spisek ni dokončen in se bo še nadaljeval, vendar za to potrebujem dodatne nasvete in predloge lokalov, kjer imajo dobre hamburgerje v Ljubljani. In spisek je narejen na podlagi moje subjektivne ocene – mojega okusa. Verjetno ima vsak od nas svoj najboljši hamburger in prav je tako. Če bi obstajal kakšen kriterij, ki bi se ga lahko držal, potem bi bilo tudi ocenjevanje precej lažje!

  • Ranč Čizi Burger8,5 – lokal je za Kristalno palačo, ob makedamskem parkingu. Kljub temu da na prvi pogled izgleda kot da bi nekdo pozabil “ranč” ob cesti v Ljubljani, me je njihov hamburger povsem navdušil. Namreč vsak si sam lahko izbere nadeve in si jih sam doda v hamburger, kar se mi zdi precej smiselno, kajti nimamo vsi radi enakih stvari. Velik in zelo nasitljiv. Predvsem pa pečen na žaru in okusen. Presečenen nad njim!

Slabost: ni krožnikov in vsak mora poskrbeti zase!

rancburger

  • Brunch Burger – 8 – zame popolno presenečenje. Hamburger, ki sem ga dobil v lokalu Brunch, ki leži nasproti Kristalne palače me je zelo navdušil. Poleg tega, da je serviran na krožniku, z dodanim krompirčkom, da je v njem rezina kumare, kar se mi zdi fenomenalno, predvsem pa dva zajetna kosa mesa, ki sem ju komaj pojedel. Mogoče celo malce preobilen, vendar zelo okusen.

Slabost: prevelik za enega!

brunchburger

  • Hood Burger7,5 – o Hood Burgerjih se je v lanskem letu veliko govorilo in pistalo. Njihova lokacija pred Spar centrom na Viču je dobila še eno lokacijo pri Mercator centru v Šiški. Kljub temu da se je o njih pisalo v superlativih sam nisem najbolj navdušen nad njihovimi hamburgerji. V primerjavi z ostalimi na tej lestvici je njihov hamburger precej manjši, vendar ima zelo okusno meso, ki ga pripravijo po želji – tudi “rare” lahko dobi stranka, če želi.

Slabost: majhen!

hoodburger

  • Cubeburger  – 7 – na parkirišču pri Harvey Normanu stoji steklen boks, mimo katerega sem se večkrat peljal in opazoval ljudi, ki so zadovoljni jedli njihove hamburgerje in ostalo ponudbo. Hamburger je velik, vendar me je zmotil okus njihovega sira, predvsem pa “omake”, ki meni osebo ni bila všeč. Škoda, saj je sicer meso in kruh super, vendar ga ti detajli uničijo.

Slabost: preliv, ki bi moral dobiti boljši okus, da bi poudaril meso!

cubeburger

Seveda so komentarji na lestvico, predvsem pa predlogi z novimi lokacijami zelo dobrodošli. Predvsem pa bi bilo super, če bi imeli na enem mestu spisek ponudnikov hamburgerjev v Ljubljani in tudi njihove prednosti in slabosti. Lahko pa naredimo “turo” po Ljubljani in skupaj preizkusimo par lokalov?

  1. Haha, burek ma ze kar tradicijo v Sloveniji, ne samo “zadnjih nekaj let” :) Vcasih se je slo ven, potem pa obvezno na burek (in seveda jogurt zraven). V zadnjih nekaj letih se je to spremenilo, in zdaj folk po veseli noci hodi na kebab.

    1. drzi ja :) sam vcasih so bile burekdzinice samo okoli stacjona :) sedaj pa so na vsakem vogalu :)

      je pa res, da nisem ljubljancan.. in da mogoce sele sedaj opazim to :)

      1. No ja, buregdzinic je bilo kar dosti tudi vcasih, se je pa obdrzal legendarni Nobel Burek (na lokaciji ze nekje 60 let) :)

  2. S sodelavcem do sedaj preverila naslednje lokacije:

    Hood Burger: predrag, premajhen, s sladkim (!) kruhom, razpadajoče meso v chicken burgerju, razmočen krompirček. Osebje zmedeno in počasno. Povzetek: hood marketing, zanič hrana in postrežba.

    Cubeburger: Light burget (ali kakorkoli že se reče tistemu s piščancem iz žara in skuto) sicer OK, presenečena nad ogromno količino mesa v burgerju, lepo diši po oglju oz. “pravem” žaru. Bistveno bolj sva sicer bila navdušena nad hišnim hamburgerjem (cubeburger), vse krasno, manjkala je le čebula (omaka in sir sta se nama zdela ok). Pomfri hrustljav, dober. Osebje super prijazno.

    Brunch Burger: izgleda majhen, ko se ga enkrat lotiš, pa ugotoviš, da je kar konkretna porcija. Dober burger, pomanjkljivost je le oblika – da ga lahko poješ, ga moraš predhodno razmontirati. Postrežba OK, v času malic se znaš načakati.

    Na slednja dva bova z veseljem še šla, v prvega pač ne.

    Relativno OK burgerje so imeli v kiosku za novimi bloki na Šmartinki (zraven malega Mercatorja), imajo pa hudo hecen delovni čas (obratujejo samo v času malic) in pogosto jim kakšne stvari zmanjka. Sem pa prejšnji teden opazila, da so ponudbo burgerjev spremenili, tako da zna biti, da se je menjal lastnik.

    1. Moje izkušnje s Hood Burgerjem so ravno nasprotne. Do sedaj me še niso razoračarali. Edino nazadnje je bil pomoje krompirček zmešan svež s prej pečenim. Ponavadi ga pa tako ali tako ne vzamem. :)

  3. Probaj še burger v Izložbi za Bežigradom! Na meniju jih imajo ob četrtkih popoldne:)

  4. tokyo piknik. glede na to, da ima hrana azijski privdih, je burger zelo zelo dober. odlicno in prav narejeno meso. burger je na izgled majhen, a dokaj nasiten.

  5. Želodec in (še kaj) ti bo najbolj hvaležen, če si boš hamburger pripravljal doma.

  6. Definitivno na seznamu manjka Repete – Jazz in okrepčila (https://www.facebook.com/pages/Repete-jazz-okrep%C4%8Dila/252935971431742), osebno daleč najboljši “gourmet” burger v Ljubljani. Imajo jih pa samo ob vikendih in gredo po principu, kdor prvi pride, prvi melje. Ko sestavine poidejo, jih ni več. Ne boš razočaran, ker je tako kruh, meso in vse ostalo iz lokalnih sestavin in vse delajo sami. Tokyo piknik je sicer tudi super, vendar uporabljajo zamrznjeno meso. Hood burger pa za moje pojme še vedno najboljši street burger.

    1. Ne se hecat s tem Repete! Hamburger je 9€, ene meje morjo bit…

    2. Sam sem tudi burger fan, poskusil vse izmed goraj naštetih in moram reči da dam definitivno največ točk burgerje v Repete. Izbrane sestavine, noro dobro meso in zelo solidna postrežba. Cena res nekoliko višja, ampak po mojem glede na kvaliteto še vedno super value!

  7. Hors burger je ze tradicija. Bistveno boljši je ko je meso sveže pečeno. Hood burger me ne prepriča, še manj Brunch burger. Brunch burger je sicer ok, vendar ni burger v pravem pomenu besede. Ne morem ga prijeti v roke in slastno zagristi!

    Jaz sem navdušena nad piščančjim burgerjem v Freshu na Celovški v Petrolu. Moj si vedno vzame xxl cheeseburger. Cena je primerna-manjši 3,5€, xxl 4,5€. Imajo tudi neke akcije s pikami, vendar se ne ukvarjam s karticami. Jaz večjega ne morem pojesti. Kruh je zelo okusen. Zelo se mi dopade, da vedno spečejo sveže meso. To je sicer problem kadar je gužva, vendar so nama dali številko za naročilo. Pri piščančjem je file in ne pokvarijo okusa z raznimi ketchupi. Dodajo kislo smetano in curry, zato pride meso do izraza.

  8. problem bruncha je grozno speceno meso. ostalo je ok. meso je pa “pleska” in sploh nima okusa po dobrem burgerju. glede mesa je hood burger doktor za njih (oni imajo sicer druge pomanjkljivosti)

  9. Tabar ma super truper hamburger. V centru Ljubljane, Ribji trg ali v Ikoni

  10. S sodelavcem danes testirala Ranch za Kristalno palačo.

    Jedla ob 12 h, še zdaj sem sita. In nisem vsega pojedla.

    Naročila sva cheese royal in ranch burger (delila 50-50, da je vsak vse poskusil), pomfri (ena porcija je za 2 velika McDonalds pomfrija) in kokakolo (tukaj so celo imeli navadno, ne samo Zero, kot v Cubotu). Cena 13,50 eur (se mi zdi), cca 2 eur ceneje kot podoben meni v Cubotu.

    Hamburger je v bistvu pleskavica z lepinjo, porcija ogromna. Okus dober. Zraven žara (na oglje) je ruski bife s prilogami (čebula, paradižnik, sveže in kislo zelje, krompirjeva solata, čili, zelena solata, ajvar …) hamburger napolniš s čimer želiš in kolikor želiš.

    Postrežba dobra, vzdušje domače.

    Jedla ob 12.30 h, trenutno je ura 9 zvečer in sem še zmeraj sita.

    Minusi: malo težje najti lokacijo, po kosilu smrdiš po oglju, ni domačih omakic, ampak navaden “industrijski” kečap, zenf, majoneza, razlika med burgerji na meniju (okus) je zanemarljiva oz. praktično neopazna.

    Vsekakor boljši od Cubota in Bruncha, še bomo šli!

  11. McDonalds je zakon! In niso samo v Ljubljani.. kamorkoli greš, ješ domače :) In imajo različne hamburgerje.. pa še kaj drugega lahko dobiš. Pa še roke si lahko umiješ, ali greš na wc. Ah, ti Američani.. še poceni so.

    1. Hahahaha, ne bi tako govoril, ce bi kdaj dejansko delal v kuhinji McD-ja. :) Pa tudi tipicno omejeno razmisljanje, da ni vazno kam gres, ker bos tako ali tako lahko jedel v McD-ju je malce tumpasto. ;) Ce kamorkoli potujes je pac lokalna kulinarika del izkusnje.

      No, vsakomur svoje, I guess. :)

      1. Težko komentiram kuhinje, ker jih ne poznam. Verjetno pa morajo vse ustrezati nekim standardom, ne glede na znamko. Zato tudi obstajajo dovoljenja in inšpekcije.

        Mišljeno je bilo, da kjerkoli si, v vsakem McDonaldsu bo enak okus in veš, kaj boš dobil :)

        Vsekakor se strinjam s komentarjem o lokalni kulinariki. Sem tudi ljubitelj lokalne hrane na potovanjih.

        Bi pa vseeno Tomazu predlagal obisk Anglije. Me prav zanima, koliko časa bi zdržal pri lokalni kulinariki :) Torej brez kitajske, indijske, italijanske in podobne kuhinje ;)

        1. I’ll +1 that one. Sem bil na Skotskem 3 mesece, zivel samo od hrane, ki je bila na voljo na Lewisu. Still alive, and the food was damn good. Pa tudi tisti stereotip o obupni angleski hrani ze dolga desetletja ne drzi vec. ;)

          Kar pa se tice regulativov, sploh v enem McD-ju v ZDA kjer sem kratkorocno delal, so regulativi in standardi na papirju, realnost pa je nekaj popolnoma drugega. Sploh ko si 10 deep na stirih od petih blagajn. :)

  12. Da si razjasnim, katera slika burgerja sodi k kateremu opisu burgerja ali so to pač ene slike?

      1. Hvala. Nekako mi ne gre skupaj naslov Brunch – slabost: prevelik – na sliki pa majhen burger. :)

        1. slika bruncha je precej zavajajoca.. ker je velik kroznik.. imas prav.. :)

  13. včeraj sem bil v Izložbi (Bežigrad 12), lušten barček, ki pa ob četrtkih od 18. ure dalje streže šeš fenomenalne burgerje s čimerkoli ti pač paše.. Porcija je res velika, cena pa tam tam z ostalimi… ;)

  14. TaBar na Ribjem trgu 6, noro dober burger, šla testirat po tem ko sem videla review na Cena je 6 EUR.

  15. Had, cenim tematiko in spoštujem trud! Naj dodam še mojega favorita – zelo spodobni burgerji so tudi v Asu spodaj, top je seveda tisti s Kobe govedino.

    Imam pa dve konstruktivni pripombi k objavi:

    Neodgovorno je primerjati pleskavico in burger. Kaj šele mešati burger in karkoli piščančjega. To je nekako tako kot bi primerja zrezek in steak, če citiram neimenovanega mesno-žarnega strokovnjaka, ki svoje izdelke preveč ljubosumno skriva. Burger je lahko samo iz govedine in ne iz drugih, predvsem manjšihm živali, najbolje je seveda 100% beef, meso ne more biti namočeno v juho ali kakorkoli ogrevano po peki.

    Glede na naslov ocenjuješ najboljši hamburger. Torej cena ne sme biti kriterij. Najboljši avto je najboljši in ne najbolj ekonomičen in ne tisti z najboljšim razmerjem cena / kakovost. Kot bi rekel, da je reno boljši od bimerja, ker je bimer predrag.

    Pa dober tek!

  16. Zdravo,
    moras probati burger v Gostilni Krušič,poleg mesarije Krušič na Bezenškovi ulici.

  17. Zdravo! Ste že sprobal foodstock burger pred cityparkom? Super razmerje med okusom, ceno in kvaliteto. Ful okusno pa še bankrotiral nisem. Če že jem fast food rad plačam temu primerno. Zgornje opcije so čist predrage in za ta denar ne dobiš čist nič več. lp P.

Komentarji so zaprti.