Makalonca je lokal z idilično lokacijo – na Ljubljanici. Letos junija so Makalonco ponovno odprli, vendar kljub temu, da v svojem imenu nosi Makalonca Bar&Burger, slednjega ni bilo moč dobiti. Pred parimi dnevi pa sem izvedel, da so jih končno začeli pripravljati in seveda sem moral obiskati Makalonco in testirati njihov Petrusov burger (klasik).

Petrusov burger je sestavljen iz 100% slovenske govedine, maslene bombetke, ki je popečena na maslu Zlati Ghee, rdeče čebule, paradižnika, zelene solate, pečene slanine, mladega kravjega sira, majoneze in hišne BBQ omake. Zraven je priložen domač krompirček. Cena 6,90 EUR!

Grem po vrsti. Makalonca mi je bila od nekdaj všeč. Kljub temu, da je bila “veliko” časa zaprta in da so bili vedno problemi, mi je njena lega najbolj simpatična v Ljubljani. Kljub temu, da te ljudje, ki se sprehajajo mimo, gledajo iz viška, je občutek prav zanimiv. Sedanje osebje je prijazno in odzivno. Edini strah, ki ga imam, ko sedim v Makalonci je, da bi se kdo na mostu spomnil, da bi pljunil v Ljubljanico in to tudi storil.

Ker v Makalonci strežejo burgerje iz 100% slovenskega mesa, sem se že vnaprej pripravil na okus. Namreč vsaj zame ima slovensko meso precej “prazen” okus oz. mu je potrebno dodati precej začimb, da pride do izraza, kar za nekatere druge vrste mesa ne velja. Burger, ki sem ga dobil na mizo je izgledal malce “pohojen” – stisnjen. Sicer sama bombetka ima super okus, le, da so jo malce preveč popekli in je imela okus po zažganem na robu. Meso sem, kot vedno, naročil medium rare in to meso je bilo dober približek temu, kljub temu, da bi bilo lahko malce manj pečeno.

Pogrešal sem okuse v hamburgerju. Preveč je bilo vse skupaj “plain”, namesto da bi me vsak grižljal zapeljal v svojo smer. Slanina je bila preveč mastna, saj je dobesedno kapljalo od nje – če bi jo pustili par minut sušiti, bi bila odlična in hrustljava, tako pa je bila samo pečena slanina. Na žalost v samem burgerju nisem občutil BBQ omake, ki bi dala pečat, ali pa spremenila okus samega burgerja. Če se ponekje igrajo z raznimi čebulnimi, ali figovimi omakami, sem tukaj pogrešal ravno nekaj takšnega – ko meso nima dovolj okusa, ga je potrebno ustvariti z nečim drugim. Upam, da bo naslednjič boljše!

Obsesija z rebrci:

makalonca_burger_petrusov