Burgerji so bili moja obsesija zadnjih par mesecev, sedaj pa to postajajo rebrca. Verjetno je razlog, da sem preizkusil že večino burgerjev v Ljubljani in bližnji okolici in je posledično potrebno narediti korak naprej.

Prva rebrca, ki sem jih preizkusil so bila rebrca iz Hude Kuhe in katera štejejo kot izhodišče za primerjavo. Seveda je težko primerjati rebrca med seboj, sploh v primeru, ko so pripravljena na različne načine, so iz drugega dela in imajo povsem drugačen okus. Torej je tudi pri mojih opisih rebrc potrebno biti pozoren na to, da je to moj pogled na to hrano, kot je bilo tudi pri burgerjih, kjer se marsikdo ni strinjal z menoj. Ljudje smo si različni in imamo različne okuse. Vsakomur sede svoje in prav je tako.

Katrca Hiša Piva in Kulinarike ima odličen burger. Ker sem na meniju videl tudi dvoje različne sorte rebrc, sem prejšnji teden izkoristil čudovito vroč dan in jih obiskal skupaj z Gregorjem. Ena so domača rebrca, druga pa so iberska.

Izbrala sva domača reberca in dobila pred seboj kilogram mesa in kosti, ki so izgledala zelo lepo pečena. Cena za kilogram rebrc je 15 eurov, zraven pa je vključen tudi krompirček in solata Coleslaw.

Na rebrcih je bilo precej več mesa, kot ga je bilo na rebrcih Hude Kuhe – zaradi drugega dela rebrc, ki se uporabljajo. Tukaj so bila uporabljena spare ribs, ki vsebujejo precej več mesa, kot pa baby back ribs, kar mi je razložil v komentarju Polde.

Rebrca so bila ravno prav pečena. V stejk žargonu bi rekel, da so bila medium rare, kar pomeni, da je bilo meso ravno prav rožnato, vendar je bila skorjica lepo zapečena. Ja, oba z Gregorjem sva se strinjala, da so bila odlična. Edino en problem je bil pri njih. Prekmalu jih je zmanjkalo. Ker pa je poletje, si nisva naročila še ene porcije – kar bova definitivno kmalu ponovila.

Priporočam! Predvsem ljubiteljem mesa in piva, kajti ponudba piva je tako pestra, da mi je za trenutek žal, da ne pijem akohola!

Obsesija z rebrci:

Obsesija z burgerji:

Katrca Hiša Piva in Kulinarike rebrca / spare ribs
Katrca Hiša Piva in Kulinarike rebrca / spare ribs