Kam na najboljši hamburger v Ljubljani je bil zapis, s katerim sem začel odkrivati hamburgerje v Ljubljani in njeni okolici. V prvi fazi sem preizkusil Ranč Čizi Burger, Brunch Burger, Hood Burger, Cubeburger. Kot so me poznavalci hamburgerjev podučili obstaja velika razlika med pleskavicami in hamburgerji – jaz sem to dvoje “enačil” in očitno delal napako, saj bi moral imeti dvojno lestvico pri mojem ocenjevanju.

Naslednja dva hamburgerja, ki so mi jih priporočali sta bila Dishi Burger in 7 Burger v Kamniku:

  • Dishi Burger – 8 –  Klub Dishi na Župančičevi ulici je skrit v starejši hiši, ki ima poleti čudovit vrt. Lokal je zanimiv, saj se mu pozna njegova zgodovina. Po pripovedovanjih imajo zelo dobra kosila in takrat je lokal poln. Jaz sem imel srečo, da sem bil sam v lokalu in sem se na koncu dobil kup informacij o samem Dishi Burgerju, ki ima za prilogo pečen krompir. Ampak mi se pogovarjamo o hamburgerjih, kajne. Dishi Burger je sestavljen iz mesa “limuzink”, kar da odličen okus mesu. Je pa v burgerju še ena zanimiva zadeva – omaka iz humusa, ki ga sicer ne jem, ampak v tem primeru, ko nisem vedel za to, se mi je zanimivo povezalo vse skupaj! Ja, priporočam, ker je Dishi Burger malce eksotičen! Nekomu bo všeč, nekomu drugemu pač ne!

Dishi Burger

  • 7 Burger Kamnik – 8,5 – zame presenečenje. Na poti proti Kamniku (Ljubljanska cesta 45), sredi parkirišča pred trgovskim centrom, stoji “okrepčevalnica”, ki je vredna obiska. Precej pestra ponudba piva, prav tako pa kvalitetni hamburgerji. Pozna se, da delajo z užitkom, saj se to odraža tudi pri načinu priprave samega burgerja. Imajo odličen 7 Steak Burger z jajčkom – meso se dobesedno topi v ustih. Tudi priporočila kolegov so bila zelo na mestu. Če pričakujete “topshit” lokal, potem to ni za vas. Če pa si želite odličen hamburger – priporočam!
7 Burger Kamnik
7 Burger Kamnik

Zbiram predloge – kam naprej? Kaj testirati in kje?