TaBurger v TaBaru je najboljši burger v Ljubljani – to sem v preteklem obdobju slišal zelo pogosto. Referenca so bili ljudje, ki dejansko uživajo v hrani in ki vedo, kakšen mora biti pravi okus hamburgerja. Vendar s temi stvarmi jaz nimam sreče, saj si očitno postavim meje previsoko in potem sem razočaran, ker ne dobim tistega, kar sem si predstavljal.

Ja, končno je prišel na vrsto TaBar in njihov TaBurger. TaBar leži na Ribjem trgu in ga ni težko najti. Lokal ima masivna vhodna vrata, pred vrati pa je kadil cel asortima zaposlenih – kuhar, kar sem kasneje ugotovil in dva natakarja. Mogoče je to nov način, ki ga jaz še ne štekam in te personal lokala pričaka pri vratih in potem pospremi do mize. No, ni bilo to. Pač so si vzeli svoj čas, saj je bil lokal bolj ali manj prazen.

Ko sem vstopil v prostor, me je prevzel vonj po fekalijah. Jeap. Smrdelo je po urinu in na hitro sem začel iskati mizo na drugi strani. Natakar je bil prijazen in moje naročilo je bilo preprosto – limonada in medium rare TaBurger. Bil sem precej nestrpen, saj bom končno pojedel najboljši burger v Ljubljani.

Čas, do postrežbe sem si kratkočasil z novim telefonom Vibe X2 in čas je precej hitro tekel. Po približno 13 minutah sem dobil, končno, limonado in burger, ki je bil razrezan na dva dela. Ok – 7,5 eura za hamburger in zraven ne dobim niti krompirčka? Zakaj pa ne, kajne?

Kruh s sezamom je bil hladen, vendar je notranjost TaBurgerja zgledala zelo obetavno. Veliko vsega, predvsem različnih okusov in nekaj, kar je imelo še posebej specifičen okus.

No, tole ni vrhunski burger zame, ampak sem imel občutek, da je narejen iz kebab mesa in zraven dodana še čebula, da naredi vse skupaj malce bolj znosno. Ni bilo sledu o čudovitem hamburgerju, niti o mešanici okusov, ki naj bi bili prisotno v tem burgerju. Še dva dneva sem imel v ustih občutek, da sem jedel tartufato – ki jo sovražim in mi je njen okus vse prej kot prijeten.

Kot sem omenil že na začetku, verjetno so bila samo pričakovanja previsoka in potem vse skupaj izpade malce drugače, kot bi sicer. Ali pa pač ni bil dan kuharja. Očitno bom moral vnaprej, pri testiranju burgerjev imeti dodatno pomoč, saj sem lahko preveč subjektiven do hrane – če nas bo tole počelo več, pa se lahko pogledi povsem spremenijo in dobim boljše recenzije!

No, mene TaBar s svojim TaBurgerjem ni prepričal!

TaBar - TaBurger

TaBar – TaBurger

TaBar - TaBurger

TaBar – TaBurger

3 Responses to TaBar – TaBurger

 1. siggi pravi:

  Asov burger z jabolkom ali tokyo piknik

 2. polde pravi:

  Pohvalno in zanimivo je tvoje raziskovanje ponudbe burgerjev, čeprav do pred kratkim še nisi dobro razlikoval med burgerjem in pleskavico.

  Za bolj objektivno presojo burgerjev si enostavno izdelaj merila za oceno, recimo, da se osredotočiš na:

  1 – kruh
  2 – meso
  3 – nadev / dodatki
  —–
  4 – strežba, lokal/urejenost
  5 – posebnosti
  6 – cena, končna ocena

  In potem bodo ocene lahko nekako bolj po enotnem ključu in primerljive recimo še z drugim ocenjevalci ala . Večja družba bi oceno naredila bolj enotno, vendar zakaj bi počel tako. Ocenjuješ sam in bralci vemo, da je to ocena HAD. Enako kot imaš npr. v NeDelu Uroša Mencingerja – veš, da je to njegova ocena.

  Sicer pa glede burgerjev, ki so pravi modni hit, opažam v splošnem sledeče:
  – skoraj vsak jih sili v svojo ponudbo,
  – cene so kar visoke, ker je običajno burger iz manj “vrednih kosov” govedine in sinonim za fast food, kar je glavni point ne pa nek gourmet, ne vidim logike po visokih cenah,
  – kruh/bombico ne pečejo sami, z redkimi izjemami,
  – dodatki so več ali manj neizvirni,
  – higiena priprave šepa.

  Kar sem do sedaj poskusil slo burgerjev je še vedno visoko HoodBurger na Viču, čeprav tudi tam dobiš kdaj take “štible rukole”, da se bog usmili in pa higiena malo zašepa. Tokyo po okusu dober, vendar težko obvladljiv, če izpostavim dva.

  O TaBaru pa ne bi zgubljal besed – recimo pri pršutu ne porežejo plesni stran predno začnejo rezat.

  Se veselim tvojih novih zapisov na temo burgerjev.

 3. Doroteja šenjug pravi:

  Mogoče poskusiš še kaj od tegale:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.