TaBurger v TaBaru je najboljši burger v Ljubljani – to sem v preteklem obdobju slišal zelo pogosto. Referenca so bili ljudje, ki dejansko uživajo v hrani in ki vedo, kakšen mora biti pravi okus hamburgerja. Vendar s temi stvarmi jaz nimam sreče, saj si očitno postavim meje previsoko in potem sem razočaran, ker ne dobim tistega, kar sem si predstavljal.

Ja, končno je prišel na vrsto TaBar in njihov TaBurger. TaBar leži na Ribjem trgu in ga ni težko najti. Lokal ima masivna vhodna vrata, pred vrati pa je kadil cel asortima zaposlenih – kuhar, kar sem kasneje ugotovil in dva natakarja. Mogoče je to nov način, ki ga jaz še ne štekam in te personal lokala pričaka pri vratih in potem pospremi do mize. No, ni bilo to. Pač so si vzeli svoj čas, saj je bil lokal bolj ali manj prazen.

Ko sem vstopil v prostor, me je prevzel vonj po fekalijah. Jeap. Smrdelo je po urinu in na hitro sem začel iskati mizo na drugi strani. Natakar je bil prijazen in moje naročilo je bilo preprosto – limonada in medium rare TaBurger. Bil sem precej nestrpen, saj bom končno pojedel najboljši burger v Ljubljani.

Čas, do postrežbe sem si kratkočasil z novim telefonom Vibe X2 in čas je precej hitro tekel. Po približno 13 minutah sem dobil, končno, limonado in burger, ki je bil razrezan na dva dela. Ok – 7,5 eura za hamburger in zraven ne dobim niti krompirčka? Zakaj pa ne, kajne?

Kruh s sezamom je bil hladen, vendar je notranjost TaBurgerja zgledala zelo obetavno. Veliko vsega, predvsem različnih okusov in nekaj, kar je imelo še posebej specifičen okus.

No, tole ni vrhunski burger zame, ampak sem imel občutek, da je narejen iz kebab mesa in zraven dodana še čebula, da naredi vse skupaj malce bolj znosno. Ni bilo sledu o čudovitem hamburgerju, niti o mešanici okusov, ki naj bi bili prisotno v tem burgerju. Še dva dneva sem imel v ustih občutek, da sem jedel tartufato – ki jo sovražim in mi je njen okus vse prej kot prijeten.

Kot sem omenil že na začetku, verjetno so bila samo pričakovanja previsoka in potem vse skupaj izpade malce drugače, kot bi sicer. Ali pa pač ni bil dan kuharja. Očitno bom moral vnaprej, pri testiranju burgerjev imeti dodatno pomoč, saj sem lahko preveč subjektiven do hrane – če nas bo tole počelo več, pa se lahko pogledi povsem spremenijo in dobim boljše recenzije!

No, mene TaBar s svojim TaBurgerjem ni prepričal!

TaBar - TaBurger
TaBar – TaBurger
TaBar - TaBurger
TaBar – TaBurger