Aperitivo As – As burger

Gostilna As, oz. konkretno njen aperitivo bar, ponuja par različnih vrst hamburgerjev. Prvič sem njihov hamburger jedel na Odprti kuhni Pivo & Burger Festu in bil presenečen nad njim – kljub temu, da so bili hamburgerji precej manjši, kot so sicer v ponudbi, so bili odličnega okusa.

Glede na to, da sem bil v bližini Asa, sem se odločil, da poskusim njihov As burger. As ponuja, eden izmed redkih, tudi burger iz kobe govedine, vendar bom tega testiral kdaj drugič.

As burger je sestavljen iz argentinske angus govedine, omakce, krompirčka in solate. Njegova cena je dokaj visoka proti ostalim hamburgerjem, ki sem jih preizkusil do sedaj – 12,90 eura. Vendar je bilo vredno. Ampak najprej k njihovem krompirčku. Ponavadi se jih izogibam, kajti nimam rad okusa “zažganega” olja in posledično povsem mastnega krompirja. Pri Asu jim uspe narediti krompir povsem drugačnega okusa in za piko na i je “posoljen” s parmezanom, kar mu da čudovit okus.

As hamburger je proper hamburger – naročil medium rare pečeno meso in takšnega tudi dobil. Nima ničesar preveč in tudi “kruh” ni sladek, kot je ponavadi problem pri večini, ki delajo malce preveč “ameriške” hamburgerje. Všeč mi je, če lahko hamburger dejansko jem z rokama (in ne s priborom) in pri tem ne teče od njega in se posledično tudi ne umažem! As burger vse to izpolnjuje in me je resnično presenetil. Če bi bila njegova cena precej nižja, bi se znašel večkrat na mojem “jedilniku”, tako pa bo prišel prav ob posebnih priložnostih.

as_hamburger
Aperitivo As – As burger
as_hamburger1
Aperitivo As – As burger

 

Komentarji so zaprti.