Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica) Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)

Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)

Pivnica Union ima v svoji ponudbi tudi hamburgerje – nepozabnih pet: posebna ponudba hamburgerjev – Polnozrnati burger – nefiltriran burger, ki je pripravljen iz polnozrnate bombice, goveja pleskavice, rdeče salse, nacho sira, listnate solate, svežega rdečega zelja in paradižnika.

Seveda me je to premamilo in očitno nisem bil dovolj pozoren na besedo pleskavica. V zadnjem času sem se razvadil, da je hamburger res hamburger in ne samo plesskavica, ki jo lahko dobiš na “štacjonu”, ali pa na vaških veselicah. In glede na ceno hamburgerja v Pivnici Union – 7,20 eura, se pričakoval dejansko hamburger. Vendar sem se motil.

Že pri samem naročilu se mi je zdelo zanimivo, da me natakar ni vprašal po tem, kako naj bo pečeno meso. Ker je bil precej hitro leteči, mu sam tega vprašanja nisem niti mogel zastaviti, mi je pa ponujal vseh pet hamburgerjev, ki jih imajo v ponudbi, kljub temu, da je eden iz mešanega mesa, eden iz piščančjega mesa in eden za vegetarijance. No, ciabatta burger je iz goveje tagliate, kar pa mi je bilo malce preveč za po plavanju.

In sem čakal. Konkretno so si vzeli čas, več kot 20 minut, da sem dobil svoj hamburger na mizo. Seveda sem imel v tem času možnost opazovati osebje in kako vse poteka pri njih. Gospoda za sosednjo mizo sta naročila dve veliki pivi in čakala vsaj 5 minut, da bi jih dobila. Vendar nista imela te sreče, saj je natakar natočil pivi, vendar ju ni prinesel na mizo. Ker je bila žeja velika, sta si sama postregla s pivi in to namignila tudi natakarju, ki je samo presenečeno pogledal.

Ko sem videl, da je moj burger pripravljen na strežni mizi v kuhinji, so se mi pocedile sline. Ko sem še naslednje tri minute čakal, da ga dobim na mizo, me je že vse minilo. Ja, hladen hamburger ni nekaj najboljšega, sploh če zagledaš v njem tanko in temno pleskavico. Seveda si nisem mogel pomagati, da ne bi povprašal po tem, zakaj ne vprašajo, kako naj bo meso zapečeno. Odgovor je bil, da tega pri pleskavicah pač ne delajo. In imel je prav.

Polnozrnata bombica je bila, ko sem ga prijel v roke skoraj že tik pred tem, da razpade na koščke. Premalo kompaktna zmes očitno. Meso v njej je bilo seveda preveč zapečeno in koščki zelja so bili kosi. Pri hamburgerju imam rad, da ni preveč močnih okusov, oz. da se ti med seboj povezujejo. Na žalost tega tukaj ni bilo, saj se dobil občutek, da je vse skupaj narejeno zgolj za to, da je narejeno in postreženo.

Škoda. Moja pričakovanja so bila precej visoka, vendar sem se šele kasneje zavedal, da sem v pivnici, kjer ljudje spijejo in potem jim je dejansko vseeno, kaj jejo, saj se pričakovanja precej znižajo. Mene Pivnica Union in njihovi hamburgerji ne bodo več videli.

p.s.: da ne omenim tega, da nimajo Coca Cole, ampak zgolj Pepsi!

Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)
Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)
 1. To, da imajo Pepsi je pozivitno. Povsod drugje imajo le Coca-colo. Tukaj ni take razlike med pijačama, da bi moral imet obe.
  Po svetu je pa čisto normalno, da imajo v polovici restavracij eno, v ostalih pa drugo. Konkurenca pa to….

 2. Had, žal nam je za slab priokus pri včerajšnjem obisku. Priporočamo ponovni test. Torej, da se še enkrat oglasiš pri nas in si privoščiš burger na naš račun. Če se “nefiltriran” ni dobro izkazal, bomo veseli možnosti popravnega izpita. Na voljo so še štirje novi okusi, plus obstoječa pivska bombica, ki je v ponudbi že od odprtja pivnice. V prvem tednu, odkar so na meniju novi okusi dobivamo samo pohvale in veseli bomo, če nam uspe popraviti prvotni vtis. Če je šel naš gost skozi izhodna vrata s slabim občutkom pomeni, da nekaj ni bilo OK. In to bi radi spremenili.

  1. hvala za vaš komentar. res je, izkušnja ni bila dobra in posledično je bil moj komentar namenjen, da se izboljša storitev, oz. tudi sam produkt.

   obljubim, da pridem naslednjič z malce širšo zasedbo ljudi, ki prav tako obožujejo hamburgerje, da naredimo še bolj podroben test.

   mi je pa všeč odziv in sprejetje kritike – da se niste postavili na drugo stran in zagovarjali slabo izvedbo! thumbs up za odzivnost. za hamburgerje pa bomo tudi našli rešitev in kakšen dodaten predlog, kako jih izboljšati!

  2. Danes bil z družbo v pivnici. Kot je že omenil Had, nefiltriran hamburger prepečen, kljub izrecni želji o medium rare. “Zorjena” rebrca, so bila že tako zorjena, da je bil prisoten neprijeten vonj. Tudi mene ne bo več na obisk.

 3. “p.s.: da ne omenim tega, da nimajo Coca Cole, ampak zgolj Pepsi!” o, fak model, resno?? #FirstWorldProblem #NavadenStarInZatezenNergac

 4. Danes sem v pivnici Union tudi sam poizkusil nefiltriran burger. Žal moram sporočiti, da kljub spodbudnemu odzivu s strani “pivnice” na zgornji zapis, burgerja niso prav nič izboljšali. Še vedno je to običajna pleska iz najbližjega mercatorja, za katero ne veš natančno, kako je lahko tako zbita in brez okusa. Kruh so očitno malenkost spremenili – še vedno malo večja žemlja iz mercatorja, ampak tokrat s semeni. Za 7,20€ pričakuješ kvalitetno pripravljeno goveje meso in domač kruh. Dodali so tudi nekaj krhljev ocvrtega krompirja, ki pa ne popravi splošnega vtisa cenenega hamburgerja. Za našo mizo smo bili vsi zelo razočarani.

 5. Pepsi imajo zato ker je Pepsi partner Skupine Pivovarna Laško za Slovenski trg. In je za njih CocaCola direktna konkurenca.

Komentarji so zaprti.