Ste se kdaj vprašali, kako izgleda hamburger po mesecu dni, če je zaprt v stekleno posodo? Pri Buzzfeedu so se in so pripravili video, kjer so vzeli sedem hamburgerjev različnih blagovnih znamk in jih zaprli v steklene posode. Hamburgerji so bili iz verig: McDonald’s, Wendy’s, Umami Burger, Burger King, Carl’s Jr, In-N-Out, Jack in the box.

Kako izgleda hamburger po mesecu dni?

Odvisno od blagovne znamke. “Najboljše” se je odrezal McDonald’s, ki po mesecu dni ni spremenil barve, oblike, niti ni začel plesneti, kot se je zgodilo pri ostalih hamburgerjih! Če je bilo pri ostalih vsaj možno opaziti, da so se “postarali” in da niso bili več užitni, bi za McDonald’sovega težko to rekel, saj je enak, kot je bil prvi dan. Ne, ne bom se spraševal, kaj se vse skriva v njem in kako jim to uspe narediti. Vsekakor pa jim je uspelo najti formulo, ki ohranja njihovo hrano pri življenju še dolgo časa. Vprašanje je, kdo bi želel to jesti?

Kam na najboljši hamburger v Ljubljani?

– tole je pa moj pogled na hamburger sceno v Ljubljani! In ja, danes imate možnost, da greste na Pivo & Burger Fest v Ljubljani (do 23.ure, če se ne motim).

brunchburger

Hamburger

hoodburger

Hamburger

3 Responses to Hamburger po mesecu dni

 1. Pero pravi:

  Če še bakterije ne morejo uničiti hamburgerja po 1 mescu…potem se lahko človek samo vpraša kaj dela ta hrana našem želodcu, ćrevesju, trebušni slinavki,…

 2. simon r pravi:

  No, tole je malo “na prvo žogo”. V resnici pa tudi domači odlični burgerji ne splesnijo, če je le prava velikost, da se lahko dovolj hitro posušijo … Torej – McDonalds burgerji ostanejo “lepi” kvečjemu zato, ker so dovolj majhni :-)))

  Mimogrede – kdor ne verjame meni, bo pa ja verjel pejdžu I Fucking Love Science :D

  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot

 3. had pravi:

  Here’s Why McDonald’s Burgers Don’t Rot – ja, tudi ta link je v zapisu :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.