Tokyo Piknik – Gourmet burger

Tokyo Piknik, lokal na promenadi v Ljubljani, ki ponuja fuzijo hrane – japonsko juhe in “nudlce”, ameriške burgerje in še kaj bi se našlo na njihovem jedilnem listu. Lokal sem obiskal še preden sem se resno vrgel v testiranje hamburgerjev in ko sem šele odkrival skrivnosti burgerjev. Fotografije so ostale, prav tako pa tudi spomin na okus Gourmet burgerja.

Tokyo Piknik ima čudovito lokacijo in poleti razgled na vse deklice, ki gredo po promenadi. O njihovih hamburgerjih sem slišal že veliko in vedno pozitivne recenzije in posledično sem naročil Gourmet burger, ki ga imajo na svojem jedilniku. Cena je 7,90 eura in poleg ostalih sestavin mi je dodana tudi rdeča pesa! Do tega še pridem.

Ker sem sedel zunaj v lokalu, sem imel razgled nad natakarji in osebjem, ki je kadilo zadaj za šankom. Dokaj neprijeten pogled za gosta lokala, ki si naroča hrano – verjetno sem pikolovski, vendar se mi takšen način ne zdi najbolj primeren za osebje, ki dela v lokalu. Ampak to je verjetno moja osebna preferenca.

Hamburger je ogromen oz. visok – kar se vidi na sliki. Tako visok, da se ga nisem mogel lotiti z usti, ampak sem moral uporabiti pribor. Meso je bilo odlično, ravno prav surovo in ravno prav mehko. Brioche je bil sicer čvrst, ampak mu je manjkala pika na i in seveda malce preveč sladek za moj okus. Mogoče malce preveč cheddar sira v hamburgerju. Vendar je vse skupaj imelo svoj smisel. Edini resnični problem je bila že prej omenjena rdeča pesa – njen sok se je cedil po krožniku in tudi mojih kavbojkah, ko sem se boril z burgerjem. Vendar sem zmagal.

Glede na to, da je od te izkušnje minilo že precej časa, bo zanimiv ponoven test tega burgerja. Mogoče so v tem času ugotovili, da je burger dober tudi če je malce nižji in ga lahko moški dejansko poje brez pomoči vilic in noža!

tokyo_piknik_gourmet_burger1
Tokyo Piknik – Gourmet burger
tokyo_piknik_gourmet_burger2
Tokyo Piknik – Gourmet burger