Katrca Beer burger je nekaj novega v ponudbi burgerjev v Ljubljani. Katrca – hiša piva in kulinarike v Rožni dolini v Ljubljani, je prenovljen in z novo ekipo odprt lokal dobra dva tedna. Zgodbe, ki so bile povezane s staro Katrco nimajo nobene veze s sedanjo ekipo in povsem na novo opremljenim lokalom, ki je prijeten in z velikim vrtom.

Glede na to, da sem preizkusil že večino burgerjev v Ljubljani, ki so hit letošnjega leta, sem se odločil, da testiram tudi Katrca Beer burger. Ob pogledu na njihovo pivsko karto, mi je postalo malce žal, da ne pijem alkohola, saj imajo cel kup buteljčnih piv, katere cene segajo preko 18 eurov!

Veliko dobrega sem prebral o njihovi hrani, vendar je bila moja izbira Beer burger, ki je sestavljen iz black angusa (kljub temu, da imajo v meniju napisano black agnus) in kot prilogo sem izbral domači pomfritek (zakaj pomanjševalnice?). Cena tega paketa je 9,50 eurov, kar niti ni tako malo, če primerjam cene ostalih burgerjev v Ljubljani. Vendar je potrebno upoštevati, da je v njihovem burgerju 200 gramov mesa. Naročil sem medium rare, kot vedno, ko imam to možnost.

Ko sem dobil Beer burger na mizo, nisem bil povsem navdušen, saj se mi je zdelo precej preprost. Dva koščka paradižnika, malce solate, meso in sir. Ko sem ga razkopal, sem odkril tudi čebulo in spodaj na kruhu tudi namaz, ki pa mi ni bil poznan. Meso je bilo dejansko medium rare, edino mogoče malce višja temperatura, da bi meso dobilo lepšo barvo bi bila potrebna na začetku.

Prvi ugriz mi je pričaral nasmeh. Preprosto. Namaz na spodnjem delu kruha je bil narejen iz suhih fig in je dal burgerju sladkost. Ker sem istočasno zagrizel tudi v čebulo, se je to dvoje zanimivo povezalo skupaj. Meso je spustilo malce preveč vode, ampak tudi to se da rešiti, ampak celoten burger je bil odličen. S slastjo sem ga pojedel in si obliznil prste.

Definitivno vredno denarja, prav tako pa definitivno vredno ponovnega obiska. Mene je navdušil ravno zaradi preprostosti, pa vendar kompleksnosti. Tako, da se je ta burger uvrstil med moje top tri burgerje v Ljubljani!

Katrca Beer burger
Katrca Beer burger
Katrca Beer burger
Katrca Beer burger
Katrca Beer burger
Katrca Beer burger