Kavarna Tiskarna na Dunajski cesti 123 (zadaj za Hypo stavbo) je svoja vrata odprla septembra lansko leto. Pred parimi dnevi sem slišal, da imajo okusne hamburgerje (hvala Luka) in danes je padla odločitev, da testiram njihovo ponudbo.

Lokal je zanimiv in je vreden obiska – že zaradi “odprte” kuhinje in pregleda, ki ga imaš nad celotno situacijo. Njihova ponudba jedi je pestra, prav tako imajo veliko izbiro piv in osebje je zelo prijazno.

Spisek burgerjev, ki jih imajo v Kavarni Tiskani, je dolg. Glede na to, da vedno testiram osnovno izvedenko, sem bil tukaj precej v precepu, saj bi verjetno izbral kaj bolj eksotičnega (Dirty Sanchez – za tiste, ki vedo, kaj to pomeni #lol), vendar sem pristal na osnovni izvedenki burgerja – Tiskarna burger. Njegova cena je 4,50 eura, kar se mi zdi na price/performance več kot odlična!

Grem po vrsti. Burger je precej večji, če ga primerjam s HoodBurgerjem, ali burgerjem iz Asa. Pogled na meso je odkril, da notri ni pleskavica, ampak konkreten kos mesa. Mogoče je bil malce preveč zapečen za moj okus, vendar je bil sočen. Kruh je odličen in se ne drobi in lomi, predvsem pa ni sladkastega okusa. Me je pa presenetil okus mesa (vsaj tako sem mislil), ki je bil rahlo sladek. Kasneje sem v pogovoru s šefom kuhinje ugotovil, da je bil to okus karamelizirane čebulice.

Edina stvar, ki me je zmotila pri burgerju je bila solata, ki je bila narezana na koščke in povsem brez okusa. Kot je kasneje omenil šef, sicer uporabljajo drugo, vendar je to domača solata in so jo dali vmes. Če bi bila namesto te solate kristalka, oz. nekaj kaj bi malce “zahrustalo”, bi bila celotna izkušnja odlična.

Glede na to, da zadnje čase nisem imel veliko sreče s hamburgerji po Ljubljani – TaBar in Pivnica Union, sem prav vesel, da sem si danes popravil okus, predvsem pa, da sem našel lokacijo, ki jo bom definitivno še obiskal.

Kavarna Tiskarna hamburger
Kavarna Tiskarna hamburger