Kavarna Tiskarna za Bežigradom, je mojo pozornost pritegnila s svojim burgerjem. Zelo dober price/performance, pa še sama lokacija je zanimiva, saj ni v centru, vendar je zadnje čase Kavarna Tiskarna zelo zelo polna, saj so jo odkrili tudi ostali ljubitelji hrane. Sedaj je malce več gužve na terasi, vendar je osebje še vedno zelo prijazno in nasmejano.

Tokratna misija niso bili burgerji, ampak preizkus njihovih rebrc. Obstajata dve velikosti rebrc – M in L. Spodaj na sliki so rebrca velikosti M, zraven pa sem naročil še “coleslaw” in pa krompirček. Načeloma so rebrca v Kavarni Tiskarni na voljo po 14. uri, vendar se lahko dobijo tudi prej – samo povprašati je potrebno.

Obsesija z rebrci:

Če nimam pričakovanj, potem bo tudi hrana in vse skupaj precej boljše, kot pa če si vizualiziram stvari in sem potem razočaran. No, tukaj sem dobil poln krožnik rebrc, ki so izgledala zelo slastna – polita z BBQ omako, da si lahko ližeš prste medtem ko ješ. Rebrca so zelo okusna in ravno prav pečena, z ravno prav mesa, da jih “obglodaš” do konca. Edino, kar me je zmotilo je, da je bila BBQ omaka premalo izrazita (premalo sladka), saj bi morala malce bolj izstopati. Vendar je bila BBQ omaka v povezavi s “coleslaw” solato zelo zelo okusna. Prav tako je pri njih izredno dober krompirček, ki ni iz vrečke, kar se mi je “zamerilo” pri Starem Piskru v Celju.

Cena Kavarna Tiskarna M rebrc: 6,50 eura

Tudi price/performance za rebrca v Kavarni Tiskarni je odličen. V bistvu je bila porcija rebrc zelo zelo velika in glede na to, da je zunaj precej vroče, sem bil prepričan, da bom imel večje probleme “pospraviti” vso hrano do konca. Vendar sem se žrtvoval in se potrudil. Kljub temu, da je poletje in da je potrebno paziti na postavo, sem dokončal rebrca in za seboj pustil opustošenje! Definitivno priporočam Kavarna Tiskarna rebrca.

Obsesija z burgerji: