O gostilni Stari Pisker iz Celja, sem slišal že precej dobrih zgodb. Obiskovalce Pivo&Burger festa v Ljubljani so navdušili s svojimi burgerji, jaz pa sem se odpravil v Celje, da preizkusim njihovo “svinjsko lojtro”, kakor imenujejo rebrca, ki jih strežejo s krompirčkom. Prav tako je Stari Pisker znan po ostalih jedeh iz mesa, na kar me je opozorilo že več kolegov. Torej je bila moja nova destinacija v odkrivanju rebrc Celje.

Kljub temu, da nisem najbolj domač v Celju, sem Stari Pisker našel brez problema. Velik vrt se mi je zdel odlična izbira, dokler ni začel “one man band” preigravati pesmi iz bližnje in daljne preteklosti. Kljub temu, da mi to dvoje ne gre skupaj, sem preživel.

Obsesija z rebrci:

Naslednja stvar, ki me je zmotila je bil njihov jedilnik – načeloma ne jem hrane v lokalih, kjer imajo fotografirano hrano v meniju. Zakaj? Ker se mi zdi to preveč narejeno za turiste in domišljiji prepušča povsem premalo možnosti. Vendar, če sem že v Celju, bom preizkusil rebrca, kljub temu, da sem precej človek navad.

Cena svinjske lojtre: 7,90 eura

Svinjska lojtra, ki sem jo dobil na krožniku, je bila precej velika. Vendar včasih mora moški narediti, kar mora narediti in kljub temu, da je poletje, sem z veseljem prijel rebrca v roko in jih začel obirati. Ja, prijetno hrustljava in z zelo dobro BBQ omako so rebrca v Starem Piskru. Porcija, kljub temu, da izgleda zelo velika, se je počasi manjšala in za menoj so ostajale zgolj kosti. Rebrca so bila odlično pečena in ravno prav obrana, edina stvar, ki me je zmotila pri njih je bil krompirček pod rebrcami, par listkov solate in črtica balzamičnega kisa.

Krompirček je pokvaril celotno zgodbo, saj bi pričakoval kaj bolj inovativnega, solatka in črtica kisa pa je bila povsem odveč – še vedno ne štekam fascinacije kuharjev nad tem početjem. Ampak to najbolje razumejo oni sami. Definitivno se v Stari Pisker še vrnem, predvsem zaradi njihovega burgerja, ki ga nisem uspel še preizkusiti. Po svinjski lojtri pa ni bilo več prostora!

Obsesija z burgerji:

Gostilna Stari Pisker rebrca / svinjska lojtra
Gostilna Stari Pisker rebrca / svinjska lojtra