Repete burger - #topshit burger Repete burger - #topshit burger

Repete burger – #topshit burger

Okrepčevalnica Repete (Repete Jazz & Okrepčila) leži na Gornjem trgu 23 v Ljubljani. Njihova posebnost je, da imajo burgerje v ponudbi zgolj med vikendom. O Repete burgerjih sem slišal že kup štorij, vendar vsem te zgodbe imajo nekaj skupnega – vsi pravijo, da so Repete burgerji najboljši burgerji v Ljubljani in širši okolici. Ravno zato, ker so burgerji na meniju zgolj med vikendom, sem se šele včeraj odpravil na testiranje njihovega burgerja. Spoiler – #topshit burger!

Repete je majhen lokal, s simpatično in preprosto urejenim interijerjem. Njihov jedilni list ni velik, saj ponujajo zgolj par jedi, kar se mi zdi precej bolj smiselno, kot pa če ima lokal v ponudbi stopetsto jedi, ki pa so vse povprečne. Edino razočaranje, ki sem ga doživel je bilo to, da nimajo Coca Cole, ampak imajo Pepsi. Ampak sem preživel tudi to.

V njihovi vikend ponudbi obstajata dva burgerja – en, ki si ga sestaviš sam in nov sezonski burger. Če želim biti objektiven, potem moram izbrati burger, ki je dejansko v njihovi ponudbi, dasiravno me je zamikalo, da si bi ga sestavil sam – sploh po tem, ko sem dobil lično beležko, kjer sam označiš sestavine svojega burgerja. Vendar sem ostal pri svoji odločitvi, da poskusim tisto, kar imajo na jedilnem listu. Cena sezonskega burgerja je 8,90 eura.

Nov sezonski burger je sestavljen iz sezamovega briocha, solate iz rdečega zelja, korenja in jabolka in omake iz gorčiče, majoneze in šalotke. Dodan mu je še sir brie. Na voljo sta dve možnosti – srednje pečen in krvav. Jaz sem se odločil za srednje pečenega.

Že dejstvo, da se gre nekdo igrati s sestavinami burgerja, predvsem pa da poskuša sam odkriti kaj vse se pravilno povezuje skupaj, me je navdušilo. Ko sem dobil burger na mizo, pa sem bil navdušen tudi nad velikostjo mesa, po prvem ugrizu pa tudi nad mehkobo. Kljub temu, da zagovarjam, da se mora burger jesti brez “vrečke” in da ne sme teči po rokah vse skupaj, je bilo tukaj drugače in vesel sem, da je bilo.

Meso je bilo povsem sveže in lahko bi dejansko jedel surovega. Kljub temu, da mi je teklo po rokah, sem z vsakim ugrizom bolj užival, saj ni bilo prevladujočih okusov, ali pa preveč soli in popra v mesu. Prav tako so se vse ostale sestavine pravilno povezale med seboj in peljale vsak grižljaj svojo pot. Z eno besedo lahko ocenim ta burger za #topshit burger v Ljubljani.

Na koncu, sem imel še precej dolgo debato z lastnikom lokala in šefico. Razložila sta mi celoten postopek priprave burgerja, katere ustvarjata že več kot tri leta. Meso je vedno sveže in ravno zato imata burgerje zgolj čez vikend. Nikoli ne uporabljata zmrznjenega mesa, prav tako delata sama sezamove brioche in na njihovo strukturo precej vpliva vreme zunaj. Dodatke prilagajata času, predvsem pa poskrbita, da je vsa zelenjava iz istega izvora, ki mu zaupata. Za burger uporabita med 180 in 200 grami mesa, predvsem pa poskrbita, da noben izmed okusov preveč ne izstopa. Vse ima svoj smisel.

Definitivno bo Repete moja burger destinacija med vikendi in verjamem, da bom zaradi njih večkrat med vikendi na Zgornjem trgu!

Repete burger - #topshit burger

Repete burger - #topshit burger

Repete burger - #topshit burger

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja