Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ta vikend poteka Pivo & Burger Fest. Festival, ki je že v preteklih letih privabil množice ljudi, ki so jim všeč različna piva in so jim všeč burgerji – tako veganski, vegetarijanski, kot tudi tisti pravi, iz različnega mesa in z različnimi sestavinami. Pivo & Burger Fest je popestritev vikendov v Ljubljani, predvsem pa možnost, da na enem mestu preizkusiš različne burgerje.

Ja, burgerje imam rad. Rad jih preizkušam in pametujem o njihovih okusih, jih poslikam in potem vse skupaj objavim. Tudi včeraj na Pivo & Burger Festu sem storil enako.

Šel sem do “štanta”, kjer ima Stari pisker iz Celja svoje burgerje in kjer je, kot ponavadi, bila najdaljša vrsta. V Starem piskru sem jedel že “lojtro”, sedaj pa me je zanimal še okus njihovega burgerja, ki ga ljudje zelo hvalijo. Moja odločitev je bila Holesterol burger, čeprav ponujajo tudi Novozelandca. Očitno sem preskočil del, kjer je pisalo, da stlačijo v burger tudi gorgonzolo, ki ni med mojimi najljubšimi okusi. Preprosto premočan okus, ki ubije vse ostale okuse.

Cena Holesterol burgerja je 6 eurov. Goveja polpeta, čebulna marmelada, hrenova majoneza (če sem si pravilno zapomnil) neko popečeno meso, kup gorgonzole in bombetka. To so osnovne sestavine Holesterol burgerja. Pričakoval sem veliko, dobil malce manj. Pričakovanja vs realnost.

Kaj me je zmotilo? Meso je bilo zame preveč pečeno in preveč je teklo iz njega. Vendar pri tolikšni količini burgerjev, kot jih naredijo, ne morem pričakovati drugega. Okus mesa je bila okus po žaru, kar mi je super.  Ostale stvari.. Na žalost niso prišle niti do izraza, ker je okus gorgonzole tako močnejši od vsega ostalega, da mi je bilo škoda, da so z njim ubili celoten burger.

Omenil sem popečeno meso –  videl sem, da dodajo rezine stejka v Novozelandca. In zato se nisem odločil zanj. Pri Holesterolu pa tega nisem opazil, pa vendar sem dobil tudi to. Lahko, da sem bil tudi jaz še malce zmeden zaradi SOFa, ampak dvomim, da je samo to.

Zanimiva je tudi cena burgerja. V ponudbi v njihovi restravraciji je tak burger 6,90 eura, vendar pri njih dobiš še čebulne obročke in pomfri. V Ljubljani smo očitno navajeni na višje cene in si lahko privoščijo višjo ceno. Jaz sem bil tokrat precej razočaran, vendar je del krivde tudi na moji strani.

Definitivno pa pozdravljam iniciativo Pivo & Burger Fest, ki se je potrudila in približala to vrsto hrane vsem nam, ki pridemo na Pogačarjev trg in pametujemo o hrani! Še na mnogo izvedb, predvsem pa z upanjem, da pride še kakšen nišni festival v kratkem, s kakšno zanimivo izbiro hrane!

stari_pisker