Na Eipprovi 11, v Trnovem, je Dežela okusov, kjer med vsem ostalim ponujajo tudi burgerje. Glede na to, da z veseljem preizkusim nove burgerje, ki v Ljubljani rastejo kot gobe po dežju, je bila Dežela okusov planirana že nekaj časa. Gregor in Aljoša sta mi delala družbo, predvsem pa potrdila mojo oceno!
- Kam na najboljši hamburger v Ljubljani?
- Dishi Burger in 7 Burger Kamnik
- Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)
- Aperitivo As – As burger
- TaBar – TaBurger
- Izložba burger
- Sorbara Steakhouse burger
- Kavarna Tiskarna – Tiskarna burger
- Repete burger – #topshit burger
- Tokyo Piknik – Gourmet burger
- Katrca Beer burger
- Lečnik burger / eko Burger&Beer / Ravne na Koroškem
- Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger
- Makalonca Bar&Burger / Petrusov burger
- Restavracija Kralj Žara / Holly Cow Burger
Dežela okusov je čudovito urejen lokal v Trnovem. Prenovljena stara hiša, z veliko veliko občutka za estetiko in cel kup zanimivih reči, ki se skrivajo v samem lokalu. Njihova ponudba je pestra in široka in izbira iz menija je bila precej kompleksna zadeva. Prijetna deklica, ki nas je postregla je bila samo pika na i vsega skupaj. Izbira je bila preprosta / deželni burger z domačim krompirčkom, kjer se skriva domače meso in kup sestavin. Cena s krompirčkom 6 EUR.
Ko sem vse skupaj dobil servirano na “leseni dili”, sem se takoj zapodil v burger. Malce predebel kruh in malce preveč pečeno meso (sem ljubitelj medium rare mesa), vendar se je vse ostalo čudovito mešalo med seboj. Pripomba, da je bil kruh preveč mehak in se je po parih grizih začel drobiti in je bilo “hranjenje” iz roke precej oteženo je bila povsem na mestu. Kljub temu, da je kos mesa izgledal precej majhen, ga je bilo povsem dovolj. Je pa kruh precej večji!
Glede na velikost je bila uporaba vilice in noža skoraj nujna. Tudi krompirček, ki je bil zraven je bil super. Škoda, ker je bila krompirčku priložena omaka / nepotrebno, vendar razumem, da imajo različni ljudje različne okuse. Slovensko meso se precej dobro čuti v burgerju, če mu ne dodaš veliko začimb, saj je naše eko meso precej nevtralnega okusa – in ja, to je precej zanimiv fenomen.
Vsi trije smo se strinjali, da je bila to ornk dobra požrtija in da se definitivno še vrnemo. No, naslednji bom preizkusil njihove baby ribse, ki sem jih opazil na njihovem meniju!
Obsesija z rebrci:
- Huda Kuha rebrca / baby back ribs
- Katrca Hiša Piva in Kulinarike rebrca / spare ribs
- Gostilna Stari Pisker rebrca / svinjska lojtra
- Kavarna Tiskarna rebrca in opustošenje za menoj
- Gostilna Livada / svinjska rebrca
