Restavracija Kralj Žara / Holly Cow Burger

O restavraciji Kralj Žara, ki so je pred časom odprli na Trubarjevi v Ljubljani sem že pisal. Na obisku pri njih sem preizkusil Huda Kuha sendviče, ki so se mi zdeli vrhunski.

Restavracija Kralj Žara ima odlično ponudbo za vse ljubitelje mesa – pri njih lahko dobite steake (irish black angus ribeye, irish black angus tenderloin, american black angus ribeye, beef ribs, pork spare ribs, beef brisket,…). V bistvu vse, kar se dobi v “smoke house”.

Seveda je mene zanimal njihov burger – Holly Cow Burger, kot so ga poimenovali in je sestavljen iz 100% govedine american black angus, čebule, solate, domače burger omake in njihovega kruhka. Cena 7,50 EUR!

Prvi vtis. Dejan, mož iz ozadja, je točno vedel, kaj bo ponudil svojim gostom, saj je pred tem sestavil tudi Tokyo Piknik burger. Glede na njegovo kilometrino in izkušnje, nisem mogel pričakovati nič drugega, kot odličen burger. Že to, da je postrežen na veliki “leseni dili” je naredilo vtis name. Ker je kos mesa precej konkreten, sem se rahlo bal, da bo vse skupaj padlo iz mojih rok – vendar je kruhek dovolj kompakten, da se mi to ni zgodilo.

Ker se mi pri burgerju zdi zelo zelo pomemben okus mesa, morajo biti “priloge” čim manj izstopajoče. Njim je uspelo, saj so le rahel dodatek in ne glavni okus, kot se ponavadi to zgodi. Tudi moja želja, da si želim medium rare zapečeno meso se mi je končno uresničila. Ker je meso dobro “uležano”, ni krvi, ki bi špricala naokoli in se ga da odlično jest.

Redko se mi zgodi, ampak tokrat se mi je, da ne morem pametovati o izboljšanju burgerja. Vse sestavine se lepo povežejo med seboj in dajo svoj čar burgerju. Tudi postrežba, na katero so me opozarjali nekateri, je bila odlična in za konec še ogled prostorov, predvsem pa mesa, ki ga strežejo. Sam sem bil presenečen, koliko mesa ljudje pojemo!

Holly Cow Burger po mojih preferencah spada med najboljše burgerje v Ljubljani! Kljub svoji ceni, ki ni med najnižnjimi, ga je vredno preizkusiti! Naslednjič pa definitivno preizkusim Pork Spare Ribs in upam, da bom prav tako zadovoljen, kot sem bil z burgerjem!

Obsesija z rebrci:

Kralj Žara / Holly Cow Burger

  1. A si videl pri Leclercu nek svedski burger (vsaj po imenu, hehe). Od zunaj izgleda super. Samo se notri moram pridet probat…

  2. omg se ti zgodi da sprica kri? iz burgerja? ti pa.si pozmavalec.. kok so.ti placali za tale.review??? kralj zara je najbol usrana in boga restavraxija z tovrstno ponudbo… sramota na celi crti da o tem kako se postreze vecjo skupino ljudo nimajo pojma..

    1. ce bi prebral, kaj sem napisal.. bi verjetno lahko celo razumel..

Komentarji so zaprti.