Burger v Italiji? V restavraciji Old Wild West? Zakaj pa ne. Če sem se že sprehodil od Trsta do gradu Miramare, sem se odločil, da naredim postanek v restavraciji Old Wild West, ki sem jo že velikokrat opazoval, ko sem se sprehajal po tej poti.

Lokacija s pogledom na morje in zelo lepo urejenim vrtom. Ampak od nekdaj sem dvomil v to, da bi Italijani znali delati burgerje, ker obvladajo precej boljše vso drugo hrano. Italijansko hrano imam rad in ponavadi sem navdušen nad tistim, kar dobim na mizo. No, za tiste, ki se jim ne da brati do konca. Ne, ta burger ni bil podoben burgerju po okusu, ampak zgolj po obliki!

Old Wild West je veriga restavracij v Italiji, Belgiji, Švici. Njihov meni je zanimiv in obsega rebrca, stejke, burgerje in vse ostalo. Kot sem omenil zgoraj, imajo idilično lokacijo na sami promenadi med Trstom in gradom Miramare in tudi njihov interijeri je opremljen v slogu “divjega zahoda”.

Glede na to, da je ponudba pestra, je bila odločitev, kaj bi precej težka. Cow Burger, ki je očitno nekaj novega v njihovi ponudbi, z dodatkom krompirčka, je bila moja odločitev. Seveda medium rare. Cena Cow Burgerja je 11,80 EUR!  Cena se mi je zdela precej visoka, ampak enkrat je treba preizkusiti tudi to.

Ko sem dobil na mizo burger, krompirček in cel kup omake, mi je bilo vse jasno. Ko sem odprl burger, sem zagledal nekaj, za kar sem bil prepričan, da je plastika na siru. Tudi vse ostalo je izgledalo že precej neokusno in vonj je bil zelo odbijajoč. Bun je bil presenetljivo dobrega okusa, ampak ko sem ugriznil vanj.

Eh. Ne. Ne priporočam. Namesto medium rare, ni bilo niti znaka m od tega. Bil je done. Majoneza je bila sladka. In paradižnik, ki je spustil svoj sok, da je vse teklo naokoli in ta sir, ki je bil kot plastičen. Pojedel sem do konca (jeap, to storim vedno, kljub temu, da se mi upira), kajti zanimiv je tudi pogled na “after taste” in dogajanje v želodcu po parih urah.

Ne bom pisal o tem, da se mi je celo popoldne “spahovalo” in da sem imel občutek, da sem požrl močerada (sicer ne vem, kakšnega okusa je, vendar je verjetno primerljivo).

Old Wild West / enkrat je bilo dovolj. Verjamem pa, glede na število gostov v restavraciji, da Italijani naravnost obožujejo njihove burgerje. Mene ne vidijo nikoli več!