Sprehod od Trsta do gradu Miramar – nasvet za nedeljski izlet

V Trstu te dni poteka Barcolana – Barkovljanka, ki privabi množice ljudi in s tem postane Trst ne /prehoden/prevozen. Sončno in toplo vreme je privabilo obiskovalce iz cele Slovenije v Portorož, na promenado, ki se ji rad izognem ravno.
In če se človek želi izogniti gužvi, pa vendar si želi sprehoda ob morju, po urejeni sprehajalni poti, potem je rešitev obalna promenada, ki se začne kakšen kilometer iz Trsta proti gradu Miramar.
Prav tako pa priporočam naslednje destinacije v bližini meje, ki niso tako množično obiskane:

Klik na fotografijo za ogled galerije Castello di Miramare photos – grad Miramar fotografije
castello di miramare

Klik na fotografijo za celotno galerijo nasvet za nedeljski izlet – grad Miramare
grad-miramare-castello-di-miramare-f.jpg

Klik na fotografijo za celotno galerijo Rilkejeva pešpot – Sentiero Rilke – Devin – Sisljan
devin-sesljan-fotografije-15.jpg

  1. Barkolana je uspela! Tudi sam bi priporočil Rilkejevo pot, ki so jo sedaj zelo dobro uredili. Priporočil bi še ogled Devinskega gradu, ki je po mojem kar dobra alternativa Miramaru.

  2. Btw, ko si hodil po Rilkejevi poti, a si šel mimo Nabrežine?
    Tista potka od ceste Sesljan – Trst dol do nabrežinske plaže je zelo lepa, čeravno bolj kratka. Je pa ob poti v skali ena večja spominska plošča z verzi v slovenščini. Zelo ganljivo, a must see. Žal pa te plošče izgleda še ni na internetu, tako da ti ne morem poslati linka, čeprav bi si definitivno zaslužila svoje mesto na spletu. Imam nekje sliko, ampak žel trenutno ne pri roki.

    P.S. Pa če se ti da, prosim popravi naziv kraja, ker drugače se bo med turisti še prijelo, tako kot so se Ízlake in Médijske toplice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja