Kako sem skočil v reko Hubelj / Ajdovščina / 10 stopinj

Za reko Hubelj sem že velikokrat slišal, da je precej hladen. Včeraj sem se odločil, da grem v Ajdovščino in skočim vanj. No, predstavljal sem si, da bom lahko skočil v “izvir” reke Hubelj, vendar sem se zmotil.

Izvir reke Hubelj je lepo označen. V Ajdovščini morate samo slediti oznakam, ki vas pripeljejo do izvira. Vendar … Izvir Hublja je tudi zajetje vode za Ajdovščino in kot takšen je zaprt za dostop – naokoli je ograja. Ko sem šel do najbližje gostilne in sem jim povedal, da imam namen skočiti v Hubelj, so se mi samo nasmejali. No, tudi razložili glede vodnega zajetja in da mogoče lahko malce nižje vseeno skočim v vodo.

Sicer sem imel idejo, da preplezam ograjo in skočim vanj, vendar bi s tem lahko povzročil škodo, ali pa preprosto naredil nekaj, kar ni prav da naredim. Še posebej ne, ker gre za pitno vodo.

Ko sem skakal okoli in iskal primerno lokacijo, sem odkril del pod mostom, kjer bi lahko brez problema skočil in tudi globina vode se mi je zdela povsem sprejemljiva. Malce plezanja, par čudnih pogledov in že sem bil na ob vodi, ki ima precej močan tok.

Skok je bil prijeten, temperatura voda okoli 10 stopinj. Ni ravno, da bi se človek namakal v njej, pa vendar je bil skok povsem prijeten. Škoda, ker mi ni uspelo skočiti v Hubelj višje – pri izviru, kjer je vseeno drugačno okolje, predvsem pa vse skupaj izgleda precej bolj atraktivno.

  1. Si že poskusil skočiti v jezero od HE Plužna?
    Blizu Izvira Gljuna, naprej od naselja Plužna zraven Bovca.
    Nisem prepričan, če se tam sme kopati, ne gre pa za pitno vodo in tempratura je okoli 7 – 8 stopinj :)

Komentarji so zaprti.