V teh dneh je prišla v javnost novica, da sta se Matjaž Nemec in Iryna Osypenko razšla. Novica kot novica in le peščico bi dejansko zanimalo kaj se je dogajalo in zakaj sta se dva razšla. Ja, bila sta na očeh javnosti, ker je Matjaž politik, Iryna pa manekenka. Ampak tukaj bi se morala zgodba končati.

Vendar temu ni tako, saj je novinar, ki je želel biti politik in ki mu ni uspelo zbrati več kot 0,3 odstotka na volitvah včeraj na tviterju objavil, da bo on tisti, ki bo danes objavil ekskluzivno in dokumentirano laganje na novinarska vprašanja, ki jih je po SMSih zastavil Matjažu Nemcu pred časom in na katera je dobil tudi odgovore.

Ok. Mogoče se za trenutek ustavim pri tem delu – novinarska vprašanja po SMSih? Razumem, da je novinar, ki ne bo politik dober z Borutom Pahorjem (le zakaj, bi se človek vprašal in katera vrata mu odpira precednik). Razumem, da je bil nekoč tudi dober z Matjažem Nemcem, ki je bil blizu Boruta Pahorja. Vendar so se očitno interesi križali in so se stvari spremenile. In novinar, ki ne bo politik (kar je očitno, saj mu le to ni uspelo) se je odločil, da preveri namige, da sta se Matjaž in Iryna razšla že pred časom preko SMS sporočil na katere je dobil odgovore. Matjaž mu je zanikal govorice in novinar, ki ne bo politik je izgubil ekskluzivo, ki bi jo sicer imel in bi lahko, tako kot je to storil sedaj, v zgodbo vpletel še Dominiko Švarc Pipan.

Sedaj, ko je prišla v javnost informacija, da sta šla narazen in da ni imel novinar, ki ne bo politik ekskluzive, se je odločil za maščevanje. Da bo objavil SMS sporočila. No, prehitel ga je Matjaž Nemec, ki je vse skupaj že sam objavil na tviterju in s tem sam poskrbel za “eksluzivnost”, ki jo je želel dobiti novinar, ki ne bo politik.

Mora javnost res imeti informacije o tem zakaj sta se dva razšla? Je to res delo novinarjev? Je to res interes javnosti? Mora javnost izvedeti vsako podrobnost? Ali pa je njuna stvar in način kako bosta to komunicirala njuna odločitev? Mogoče pa v tem primeru sploh ne gre za to, da bi novinarja, ki ne bo politik zanimal razhod, ampak zgolj obračunavanje z Matjažem? Kdo bi vedel …