Zadnji mesec lahko v nekaterih medijih vsakodnevno beremo o zakoncih Jelinčič, ki se ločujeta in ki pereta umazano perilo na očeh javnosti. Je to res interes javnosti? In zakaj bi mediji sploh pisali o tem? Ker je Zmago Jelinčič politik? Je to razlog, da se izpostavlja njun odnos in očitke?

Razumem, da je zgodba o ločitvi verjetno dobro klikana. Verjamem tudi, da se marsikdo naslaja nad ločitvijo Zmaga Jelinčiča. Pa vendar partnerica Zmaga Jelinčiča ni bila medijska osebnost, vendar je sedaj vsak dan izpostavljena v določenih medijih, ki pokrivajo to zgodbo zelo natančno. Komu je to v interesu?

Ne razumem povsem zakaj bi se moralo njuno perilo prati na očeh javnosti. Ne razumem, zakaj je potrebno vsak dan objavljati podrobnosti o ločitvi. Tudi izjave Zmaga, da je prišla njegova partnerka bosa in da je tako on dober in ji bo dal en procent premoženja so dovolj zgovorne, da bi lahko novinarji prekinili z vsem tem poročanjem in pustili, da sama, brez javnosti, uredita stvari.

V končni fazi imata tudi dva otroka, ki verjetno ne živita v popolni komunikacijski blokadi in morata opazovati vse to dogajanje in predvsem obkladanje na očeh javnosti. In to ni najboljša popotnica za njiju.

Mediji bi morali v takšnih primerih ignorirati takšne stvari – saj, kot sem že zgoraj omenil, ne gre za interes javnosti. Vseeno je ločitev osebna stvar in prav tako tudi deljenje premoženja in količina oblačil, ki jih je spakiral Zmago Jelinčič. Verjetno se taisti novinarji ne vprašajo kaj bi se zgodilo, če bi o njih nekdo pisal, ko se ločujejo?

Ali gre v tem primeru za nabiranje političnih točk in bolj pogosto pojavljanje v javnosti Zmaga Jelinčiča? Nepomembno. Je pa toliko bolj pomembno kakšno škodo delajo mediji z vsem tem poročanjem vpletenim v to zgodbo. In tega se mediji ne bi smeli dovoliti!

Vojna zakoncev Jelincic
Vojna zakoncev Jelincic