Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku

Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih in Rdečem križu na Facebooku

Zmago Jelinčič Plemeniti je znan po tem, da je brez dlake na jeziku. Včasih, ko je bil v politiki in parlamentu, mu je to prinašalo politične točke, sedaj pa si da duška na Facebooku, kjer njegove izjave dobijo precej veliko število “lajkov”.

Lejla Irgl, ki je pred dnevi razburkala Twitter, se je medtem že izbrisala tako iz Twitterja, kot tudi iz Facebooka. Sebastjan Erlah bo izgubil Meškovo nagrado zaradi njegove nestrpnosti, Zmago Jelinčič pa vsak dan znova dokazuje, da je že od nekdaj znal s provokacijami pritegniti pozornost množic in jih izkoristiti v svoj prid.

Vendar njegove trditve ne držijo, kar pa ni moteče za nadaljevanje njegove retorike, ki je zelo prepoznavna. Sam sem kliknil na par spletnih mest in pridobil nasprotne informacije od teh, ki jih širi Zmago Jelinčič Plemeniti. V Sloveniji se da zelo preprosto manipulirati z javnostjo, predvsem pa se ljudje precej hitro poistovetijo z nestrpnostjo, ki jo je v teh dneh čedalje več!

Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku
Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku

Iz namenskih sredstev FIHO je Rdeči križ Slovenije zagotovil 23.525 enotnih prehranskih paketov in 71 ton pralnega praška, ki jih te dni dostavlja v 56 območnih združenj RKS, kjer jih bodo prostovoljke in prostovoljci ter krajevni odbori namenili socialno ogroženim posameznikom in družinam po Sloveniji in jim tako pomagali pri ublažiti stisko, v kateri so se znašli. (vir)

 

Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku
Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku

The refugees – says Petrovic in his email – had spent three days in the no man’s land between Macedonia and Greece. At the time the video was shot it was raining and the refugees had spent almost two hours under the pouring rain. Macedonian police wouldn’t let them cross the border. Then the Red Cross arrived to distribute aids for the refugees in the form of food and water. The refugees were angry because they weren’t allowed to cross the border into Macedonia, so they refused aid shouting “No! No!”. Macedonian policed only allowed one group of 200/300 refugees to cross the border every two hours, as such is the capacity of the train that connects Gevgelija to the Serbian border on which they were boarded. (vir)

 

Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku
Zmago Jelinčič Plemeniti in njegove izjave o beguncih na Facebooku

Ko se stavek začne z baje, pove vse o njegovi teži in pomenu. Ja, sedaj je čas, ko se da s takšnimi, ali drugačnimi neresničnimi izjavami pridobiti pozornost, predvsem pa se da v ljudeh sejati strah. Na žalost obstaja v teh časih tudi internet, kjer se lahko vsaka od teh izjav preveri in poišče dejanske informacije, ki ponavadi nimajo veze z izjavami, ki jih beremo na družbenih omrežjih.

  1. Glede posnetka s paketi pomoči … cmon … recimo da sem begunec … zbežal bom na prvo varno lokacijo, kjer se bom zakampiral in čakal družino!!! Povsod po svetu so begunski tabori, kjer begunci nimajo prostega pretoka naprej. In da pridejo mojstri na mejo in so užaljeni, ker jih cela dva dni oblasti zadržujejo na meji?!?!?! WTF!

    Lačni in žejni in bogi očitno niso. Drugače človek sprejme pomoč. Če želijo naj kar gladovno stavkajo.

Komentarji so zaprti.