Marijan Pojbič je poslanec SdS v parlamentu in spomnim se, da je bilo pred leti veliko šal na račun njegove pismenosti, predvsem njegovih objav na družbenih omrežjih – vsak stavek je imel par pravopisnih napak. Sam sem njegove “pojbizme” že opazil in že enkrat pisal o njih. Potem je izginil z mojega radarja, do pred par dnevi, ko sem gledal prenos seje in sem se čudil izjavam, ki jih je sproduciral …

Ne bom se spotaknil ob njegovo izobrazbo, kajti poslanec je lahko vsak državljan Slovenije. Volivci dajo svoje glasove lahko vsakomur, ki se odloči, da bo kandidiral na listah in za poslanca gre lahko tudi oseba, ki sicer ne bi dobila službe kot čistilka – poslancem ni potrebno biti nekaznovan ali karkoli drugega, kar se zahteva pri opravljanju drugih poklicev.

Ampak grem raje na izjave Marijana Pojbiča, ki jih je izrekel na seji odbora in včeraj tudi v parlamentu. Izjave, ki nimajo veze z realnostjo, so pa tipičen primer poskusa manipulacije in zavajanja.

Glede na to, da poslanci v teh dneh nosijo maske na obrazih, mi ni bilo povsem jasno kdo je oseba, ki je na seji odbora izpadla “buli” – povzdignjen glas, neargumentirano obkladanje drugih, poskus manipulacije, predvsem pa obnašanje na nivoju osnovne šole. Na tviterju so mi razložili, da gre za Marijana Pojbiča …

Izvaja, ki jo je ponavljal je bila, da je Janez Janša zmagal na vseh volitvah …

Sicer so mu ostali poslanci na seji poskušali razložiti, da se moti, vendar se ni dal. Pač v maniri zavajanja – če laž ponavljaš dovolj dolgo in oni verjamejo, da postane resnica.

Ker sem opazil, da je on glasoval za aplikacijo za sledenje Covid-19, sem mu na tviterju zastavil precej preprosto vprašanje glede tega – očitno ve nekaj več kot tisti, ki so v tem “fohu”. No, kot pričakovano ni bilo odgovora.

Sem pa zato bil precej mazohista in sem včeraj poslušal prenos iz parlamenta, ko je bilo med drugim govora tudi o aplikaciji, ki jo je vlada dodala v PKP4 … In imel sem srečo. Naletel sem na monolog Marijana Pojbiča, ki se je razburjal, obtoževal vse naokrog, predvsem pa zavajal s svojimi izjavami. Dejansko sem se v nekem trenutku vprašal – mogoče pa on res verjame v te stvari, ki jih govori in pri njemu ne gre za poskus zavajanja??

Spodaj sta dve izjavi, ki so mi bili zanimivi in nimata veze z realnostjo:

  • Jankoviču so odpisali 60.000.000 evrov dolga
  • Pokojnine so se zvišale za 37 odstotkov

Jeap. To je povedal poslanec Marijan Pojbič v parlamentu. Sicer sem šel takoj preverjati te podatki, pa sem bil razočaran. Očitno se je Marijan v parlamentu zlagal, ali pa so mu v govor podtaknili te številke …

Sicer pa nisem edini, ki opaža njegov način izražanja in njegov način komunikacije. Pred časom se je na facebooku zavzemal, da v Sloveniji ne bi imeli več županov, ki “niso pravi Slovenci” – predvidevam, da bi on odločal kdo je pravi in kdo nepravi Slovenec.

Na tviterju Marijan Pojbič zgolj retvita, očitno so mu v stranki svetovali to. Ampak na facebooku pa je še vedno aktiven in zanimivo je, da mu marsikdo verjame …