Wolt je novost na področju dostave in naročanja hrane v Ljubljani – zaenkrat deluje samo v Ljubljani. Ker sem pred par dnevi pisal o tej aplikaciji, sem seveda moral tudi preizkusiti njeno delovanje. Med fotkanjem za Nabie v studio Bomba (pri Aljoši Rebolju) sem se odločil da naročim hrano iz restavracije Ronin – ime mi je všeč.

Vzamem telefon. Odprem aplikacijo, naklikam hrano (Ronin ima tudi veganske sushije v svoji ponudbi) in plačam s pomočjo Apple Paya, ki ga omogoča kartica Revolut. Kliknem potrdi in mi napiše, da je bo dostava v BTC čez 44 minut.

Malce se nasmehnem, kajti ponavadi je problem dostav ravno v tem, da pridejo kasneje kot je bilo obljubljeno. Preko Wolta sem spremljal kdaj je bilo naročilo sprejeto in kdaj so ga začeli pripravljati. Preko aplikacije vidim tudi dostavljalca, ki gre po hrano in ko začne svojo pot proti BTCju. In vse je bilo v predvidenem časovnem roku.

Ko sta dve minuti do dostave, zazvoni telefon. Oglasim se in dostavljalec pove, da je v bližini. Stopim na cesto in počakam, da se pripelje. Prevzamem hrano – točno 44 minut je minilo od naročila do dostave.

Ker sem prvič naročal, sem se odločil, da bom naročil zgolj sushije. Pri topli hrani sem vedno malce skeptičen kakšna bo, ko bo dostavljena. No, mene je tako navdušila dostava in celoten proces, da bom naslednjič naročil tudi toplo hrano. Predvsem pa mi je všeč, da je vsak dan več ponudnikov v njihovem sistemu, ki omogočajo precej bolj širok nabor jedi.

Bravo Wolt! Če želite dobiti 5 evrov ob prvem naročilu, pa lahko uporabite kodo S9ZMN