Apple Pay tudi v Sloveniji N26 Revolut Monese 22domacih bank22 ni na seznamu Apple Pay tudi v Sloveniji N26 Revolut Monese 22domacih bank22 ni na seznamu

Apple Pay v Sloveniji / N26, Revolut, Monese / “domačih bank” ni na seznamu

Apple Pay je z današnjim dnem omogočen tudi v Sloveniji. Z Apple Pay lahko svoj iPhone, Apple Watch, iPad in iMac uporabljate za plačila v trgovinah, na spletnih straneh in v aplikacijah. Apple Pay je na voljo imetnikom kartic Mastercard v Bolgariji, na Cipru, v Estoniji, Grčiji, na Hrvaškem, v Latviji, Liechtensteinu, Litvi, Malti, Portugalski, Romuniji, na Slovaškem in v Sloveniji. Vendar ga pri nas ne podpirajo domače banke – ampak zgolj N26, Revolut in Monese.

Mastercard v sodelovanju s partnerji Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenská sporiteľňa in Unicredit Bank strankam omogočil uporabo storitve Apple Pay za enostavna, varna in zasebna mobilna plačila.

Storitev digitalnih možnosti Mastercard (Mastercard Digital Enablement Service – MDES) uporablja najbolj napredne tehnologije plačevanja – EMV, tokenizacijo in kriptografijo – za zagotavljanje integritete podatkov o imetniku kartice.

Varnost in zasebnost sta osrednja elementa Apple Pay. Ob uporabi kreditne ali debetne kartice z Apple Pay, se številka kartice ne shrani ne na napravi in ne na Apple strežnikih. Sistem napravi namesto tega dodeli unikatno namensko številko (Device Account Number), ki se šifrira in varno shrani v elektronskem čipu vaše kartice. Vsaka transakcija se potrdi z uporabo enkratne dinamične varnostne kode.

Namestitev Apple Pay je enostavna, potrošniki pa bodo še naprej deležni vseh ugodnosti in koristi, ki jih ponujajo kreditne in plačilne kartice Mastercard.

Potrošniki lahko z Apple Pay v kombinaciji s svojimi napravami iPhone in Apple Watch plačujejo v trgovinah, restavracijah, taksi storitve, storitve prodajnih avtomatov in še marsikaj.

Nakupi z Apple Pay znotraj aplikacij ali na spletu z uporabo brskalnika Safari zmanjšujejo potrebo po izpolnjevanju dolgoveznih obrazcev z uporabnikovimi podatki ali ponovnem vnašanju podatkov glede dostave in obračunavanja. Vsak nakup z Apple Pay je potrjen z uporabo kamere ali čitalnika prstnih odtisov ter tehnologij Face ID in Touch ID, ali z geslom naprave.

Apple Pay tudi v Sloveniji N26 Revolut Monese 22domacih bank22 ni na seznamu
Apple Pay tudi v Sloveniji N26 Revolut Monese 22domacih bank22 ni na seznamu