Prijava N26 in Revolut računa FURSu / kako prijaviti račun v tujini

Prijava N26 in Revolut računa FURSu je obvezna! Ste lastnik N26, Revolut kartice, računa v tujini? Vse tuje račune morate prijaviti FURSu, saj vas v nasprotnem primeru lahko doleti kazen od 200 do 1200 evrov. Kako prijaviti N26 in Revolut račun FURSu?

FURS enkrat letno dobi vse podatke o tujih računih državljanov Slovenije, vendar imamo pri nas zakonske okvire, ki zahtevajo, da sami uporabniki prijavljamo svoje račune in tako olajšamo delo FURSu.

Sam sem dobil prvo Revolut kartico, ko si pri Revolutu lahko sam izbiral, če želiš imeti IBAN ali ne. In jaz sem seveda izbral, da ga ne želim imeti – ravno zaradi FURSa. Kasneje so se stvari spreminjali in prijava računa je postala obvezna.

Kaj morate storiti, da prijavite svoj račun FURSu in zadovoljitev državo?

Prijava preko sistema  https://edavki.durs.si/

 • izberete Dokumenti
 • se pomaknete nižje do Ostale vloge
 • poiščete DR-Racun Prijava tujih računov
 • kliknete Dodaj račun
 • sledite proceduri
 • Opomba: Obrazcu morate priložiti kopije dokumentov, iz katerih so razvidni podatki o računih, odprtih v tujini (bančna kartica, pogodba o odprtju bančnega računa, bančna knjižica, ipd.)

Oseba prijava / prijava po pošti:

 • prijava tujih računov (DR-Račun) – poiščete obrazec DR-02 ga izpolnite in oddate preko pošte ali na kateremkoli finančnem uradu

In država bo zadovoljna, ker bo imela podatke o vaših računih v tujini. Vsekakor boljše to, kot pa, da dobite kazen do 1200 evrov. Glede na to, da je zgolj 10 odstotkov računov v tujini prijavljenih v Sloveniji, bo verjetno država kaj kmalu organizirala akcijo odkrivanja in kaznovanja tistih, ki tega ne storijo.

Revolut / brezplačna MasterCard brezstična prepaid plačilna kartica in aplikacija
 1. Kaznovanja se ne bo lotila država v lasti mafijske politike.
  Zakaj? Ker se veliki računi napajajo ob vsakem njihovem politično-gospodarskem projektu.
  Tudi Evropa si ne želi, da britanske pralnice v kanalu, kjer si kupujejo letala in jahte in se vodijo največje davčne utaje gredo po svoje.
  Ha, in to vedo dobro vsi, ki bi morali skrbeti za državne finance!

 2. Kakšno dobroimetje… podarijo ti 10€? Sem naredil s tvojim referralom pa mam še kar 0 :)

 3. Nakazala na Revolut iz druge debetne kartice, zgodilo se ni nič, razen Revolut mi je dol vzel 1€. Nobenih skritih stroškov??

 4. Ni stroskov. Poglej ce nimas vkljucenega zaokrozevanja. Nekaj centov lahko doniras za otroke.

Komentarji so zaprti.