Elektronska sporočila, ki jih pošiljajo podjetja so ponavadi precej dolgočasna. V veliko čudovitih besed zapakirajo vsebino, ki jo želijo prodati in potem naročniki takšnih sporočil razmišljamo kaj nam je storiti. No, pri Revolutu so obvestilo uporabnikom o Brexitu vzeli na povsem drugem nivoju.

Nekaterim njihovo elektronsko sporočilo ni bilo všeč, meni osebno pa se zdi njihova poteza briljantna. Tako kreativno spisanega elektronskega sporočila do sedaj še nisem prejel. In priznam, dvakrat sem moral prebrati, da sem verjel, da so si dejansko to upali storiti.

Kljub temu, da gre za resno institucijo so pokazali, da se da z majhnimi in premišljenimi delčki besedila dobiti pozornost uporabnikov na drugi strani. Mene so navdušili in vem zakaj imam pri njih kartico.

Kaj me je tako navdušilo pri njihovem elektronskem sporočilu? Preberite …

You’re probably Reesly sick of hearing about Brexit by now. We understand. It’s all very Merkely and confusing.

We’re sorry to Boris you with more Brexit stuff, but please don’t send this email to your Juncker folder. We have an important message you May want to hear.

For now, all our politicians have stopped having a Barnier about what deal to sign. This is good news. It means that you’ll stay as part of our UK entity for the foreseeable future, and that you don’t need to do anything on your side for now. There’s a Chancellor this will change in the future, but we will keep you up to date as developments continue.

We suggest that you celebrate by using your Revolut card to go out and buy a sweet treat. Maybe a strawberry Macron.