Marijan Pojbič / poslanec na Twitterju / #pojbicizmi

Marijan Pojbič je poslanec državnega zbora RS in prihaja iz stranke SDS. Marijan Pojbič je prav tako uporabnik Twitterja. Je podpredsednik Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Njegov življenjepis je zanimiv (vir) in v njem so med drugim tudi ti podatki:

  • Osnovno šolo je obiskoval v domačem kraju.
  • Po končani osnovni šoli se je vpisal na vojaško gimnazijo v Ljubljani in jo leta 1980 z opravljeno maturo tudi končal.
  • Želel je nadaljevati študij novinarstva na današnji Fakulteti za družbene vede, a žal za to ni bilo dovolj materialnih sredstev.
  • Samote ne prenese, zato tudi uživa v delu z ljudmi in z veseljem opravlja svojo poslansko funkcijo.

Slednje verjetno privede do tega, da uporablja Twitter, kjer komunicira z drugimi in sporoča svoja mnenja / na srečo, je njegovih lastnih tvitov precej malo, saj so dokaj posebni in precej zanimivi, saj v večini primerov v njih mrgoli pravopisnih napak / ja, kot nekdo, ki zastopa državo in je njen predstavnik, bi lahko pazil vsaj na osnovna pravopisna pravila. Da tega, da včasih tvita sam s seboj, niti ne omenjam!

No, še lepše je, če kdo opazi njegovo napako (in verjemite, na Twitterju vsi opazimo takšne pravopisne napake) in se potem poslanec odzove s predvidljivo retoriko / vsi smo palčki režima. Ok. Svoboda izražanja. Tudi to razumem, da smo vsi palčki režima, karkoli že to pomeni. Vseeno pa bi si želel, da so poslanci vsaj pismeni ljudje, predvsem tisti, ki sprejemajo različne zakone / ali jih sploh razumejo? Ali pač to ni več pomembno, ker o teh stvareh odločajo drugi, strankarski ljudje?

Mogoče bi njegove tvite morali označevati z označbo #pojbicizmi na Twitterju

pojbic

  1. Tisti obljubljeni virtualni samomor pa očitno ni trajal dolgo…

  2. Kreten po obnašanju,kreten kar se tiče znanja,kreten po videzu.Kdo je to ? Marijan Pojbič

  3. Te njihove realnosti jaz ne stekam, ne morem stekat in verjetno nikoli ne bom. pa naj me kokla brcne.

Komentarji so zaprti.