Skupaj - Katarina Kresal, Milan Kučan, Zoran Jankovič, Borut Pahor, Gregor Golobič 6 Skupaj - Katarina Kresal, Milan Kučan, Zoran Jankovič, Borut Pahor, Gregor Golobič 6

Zakaj je zmagal Zoran Janković? Zaradi prišlekov z juga, ki so dobili začasno dovoljenje za bivanje #fakenews

Volitve so mimo. Prvi del njih. Nekatere kandidate za župane sedaj čaka drugi krog. In vsem svetujem taktiko, ki jo je izbral Zoran Janković v Ljubljani in katero so odkrili desnosučni volivci. Da ne bo pomote – tale zapis je ironičen in ne odraža dejanskega stanja, gre zgolj za poskus zmanjšanja moči zmage Zorana Jankovića in gre za poskus opravičevanja precej slabega rezultata SDS na volitvah v Ljubljani.

Kaj se je torej v resnici zgodilo v Ljubljani? Se spomnite parlamentarnih volitev, ko je stranka SDS na svojih komunikacijskih kanalih strašila Slovence, da na meji čaka 50.000 migrantov, ki bodo posiljevali, ubijali in “nam ukradli vero”? Verjetno se, kajne? Ko so bile volitve mimo so tudi ti migrantje izginili. Verjetno zgolj za to, ker jih niso mogli izkoristiti, da bi šli na volišča na lokalnih volitvah.

Vendar se je na lokalnih volitvah zgodilo nekaj drugega, kar je uporabnik Klemen Zbačnik zapisal na tviterju.

35.000 prišlekov z juga je dobilo začasno dovoljenje za bivanje za 14 dni. Zato so zaposleni na upravni enoti stavkali pred dnevi, saj še pomnite. Vendar to še ni vse. Ti ljudje so dobili 75 evrov in navodila kaj naj obkrožijo na volitvah. Seveda je bil pravilna izbira Zoran Janković in njegova lista.

In ni čudnega, da je potem lahko Zoran Janković tako preprosto zmagal!!! Vse jasno, kajne?

Glede na to, da je Zoran Janković dobil 61.287 glasov in Anže Logar 29.880 glasov – iz tega sledi, da če Zoranu Jankoviću odštejemo teh 35.000 glasov je nov župan Ljubljane Anže Logar. In ni hudič, da ne more biti drugače. Anže je v bistvu zmagal z veliko prednostjo – preko 3500 glasov je dobil več kot aktualni župan. “Sedaj pa vas vprašam – smo se za to borili?”

—-

Tale desničarska teorija je precej smešna. Da o tem, da so oni itak zmagovalci lokalnih volitev, ne bom niti razpravljal. Če bi kdo od njih prebral Zakon o lokalnih volitvah in njegov 5. člen, bi mu bilo jasno, da so te laži res samo laži, saj je namreč v zakonu zapisano:

  • Pravico voliti in biti voljen za člana občinskega sveta ima pod pogoji iz prvega odstavka tega člena tudi državljan druge države članice Evropske unije, ki ima potrdilo o prijavi stalnega prebivanja in prijavljeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji oziroma potrdilo o prijavi prebivanja in prijavljeno začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.
  • Pravico voliti člana občinskega sveta imajo pod pogoji iz prvega odstavka tega člena tudi tujci, ki imajo dovoljenje za stalno prebivanje in prijavljeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Še enkrat znova dokaz, da desnica ne zna sprejeti poraza (ja, o tem piše tudi Nova24) in priznati, da so pač bili poraženi. Sedaj napovedujejo, da se bo podoben scenarij zgodil tudi v Mariboru … #fakenews

  1. Ste citirali zakon kjer pise da lahko volijo tudi tuji državljani ce imajo stalno ali zacasno prebivalisce v Sloveniji…?? Kaj ste zdej neumni ali neumno pisete…

  2. Ni ne neumen niti neumno ne piše.
    Da vam pomagam – razlika je v “ZAČASNO dovoljenje za bivanje” in “STALNO prebivanje”.

  3. oziroma potrdilo o prijavi prebivanja in prijavljeno začasno prebivališče v Republiki Sloveniji…….

  4. Torej v praksi bi lahko kdorkoli volil ce bi imel prijavljeno zacasno prebivališče….
    Dokazal ste da je to možno…kokrkoli se sliši absurdno…

Komentarji so zaprti.