Včeraj so slovesno prižgali praznične lučke v Ljubljani. Neskončna množica ljudi je zasedla ulice Ljubljane in otroci so bili veseli, ko so po mestu zagorele lučke. Večina lučk je deja vu, vendar je bilo tudi nekaj novosti, ki pa so očitno bile tako moteče, da so jih še pred uradnim prižigom odstranili.

Že med okraševanjem ulic Ljubljane z lučkami so se na Twitterju pojavili pozivi, da se odstrani “jelen, ki nateguje košuto”, saj se je uporabnik začel spraševati, če je to “res primeren lik za božično okrasitev”. Glede na to, da se je pod tvitom nabralo precej komentarjev, predvsem tistih, ki jim Zoran Janković ni ravno po godu kot župan, ki so se strinjali, da takšna okrasitev ni primerna.

Vsak, ki vsaj kakšen delček svojega časa preživi na internetih ve, da se bodo vedno našli ljudje, ki bodo nasprotovali – ni pomembno čemu, pomembno je namreč zgolj to, da nasprotujejo. Tudi v tem primeru, ko vsak vidi kar želi videti. In nekdo je pač videl košuto, ki jo naskakuje jelen.

Sam sicer ne razumem, zakaj so se odločili in ta motiv odstranili – vendar s tem, ko so to odstranili so dejansko naredili sebi levjo uslugo. Namreč, če se odločiš za takšen motiv, potem moraš stati za njim do konca. To, da se vmes premisliš ni ravno najboljša popotnica, je pa zelo dobro izhodišče za vse, ki bodo naslednjič skočili v zrak ob vsem, kar ji bo zmotilo. Včasih pač se ne smeš ukloniti mnenju ulice.

Sedaj čakam, da se najdejo ljudje, ki jih bodo motili spermiji, ali pa oznake XX in XY. Mogoče bo kdo odkril še kakšen “easter egg” kje v Ljubljani in se začel zgražati nad njim.

Iščete ideje za novoletna darila? Gearbest ponuja velike popuste …