26. maja 2019 bodo evropske volitve. To so volitve na katere nas gre zelo malo. Pred par dnevi smo na županskih volitvah imeli dokaz, da vsak glas šteje – razlika en glas in razlika sedem glasov sta prinesla nova župana. Ker se v zadnjem času pojavlja vse več evroskeptikov, so pri Evropskem parlamentu naredili zanimiv portal Kaj Evropa počne zame.

Gre za portal, ki me je navdušil – saj ni takšen, kot je večina portalov, ki jih upravljajo EU institucije. Namreč na večini od njih se izgubim v poplavi podatkov, ker je pač toliko vsebine in ker je toliko vsega, kar morajo objaviti. Na portalu Kaj Evropa počne zame lahko preverimo kakšen je vpliv EU na naša vsakdanja življenja.

Ko bo kdo naslednjič trdil, da nimamo nobene koristi od EU, mu lahko pokažete ta portal. In ko bo naslednjič kdo trdil, da je itak nesmiselno iti na EU volitve, mu lahko razložite, da temu pač ni tako, kajti veliko stvari se sprejema ravno v EU parlamentu.

Preveril sem za svojo regijo, kateri so projekti, ki jih podpira EU. Konkretno za Zasavje:

Naslednji zanimiv del je, ko iščeš kako EU vpliva na naša vsakdanja življenja:

EU vpliva na naš vsakdanjik, ne glede na to, kje evropski državljani živimo, kako se preživljamo ali kaj počnemo v prostem času. In kljub majhnosti, smo del EU.