Nov dan nova sramota Mateja Tonina Nov dan nova sramota Mateja Tonina

Tonin: “Evropa bo krščanska, ali pa je ne bo več!” / Hitler: “Naredite mi to deželo spet nemško!”

Izjava Mateja Tonina, ki jo je izrekel ta vikend na zborovanju NSi, je precej dvoumna: “Evropa bo krščanska ali pa je ne bo več!” Ali samo mene to spominja na Hitlerjevo izjavo, ki jo je izrekel 26. aprila 1941 ob obisku Maribora: “Naredite mi to deželo spet nemško!” Ni naključij, kajne? Vse se začne z zastraševanjem. In desni pol je skočil na ta vlak.

To, da Tonin govori o dekadenci in omenja Evrovizijo, je, milo rečeno, smešno. Očitno on živi v srednjem veku, ko so drugače misleče zažigali na grmadah. Verjetno si želi tega tudi še sedaj. Ko omenja borbo za vrednote, na katerih je zrasla EU, pa se mi zastavi vprašanje. Ali je Evropa dejansko krščanska tvorba ali pa si je to Tonin zgolj prisvojil v svoji bitki za stolček EU poslanca.

Ko Matej Tonin izjavi: “Evropa bo krščanska ali pa je ne bo več!,” pa vrag odnese šalo. Ja, meni je bila prva asociacija na izjavo Hitlerja, ko je prišel v Maribor. Kaj se je zgodilo in dogajalo po tem, je vsakomur jasno.

To, da se opleta s takšnimi izjavami, je jasno, da jim gre v bitki za EU parlamentarne stolčke zelo slabo in posledično je treba uporabljati izjave, ki vsekakor ne sodijo na politični parket. Ampak v Sloveniji smo že navajeni vsega tega, predvsem pa nam je jasno, da v Sloveniji lahko desnica izjavi karkoli želi in dela, kar jim paše. In nihče več niti ne skomigne z rameni.

Mogoče pa bi lahko imeli referendum, če si želimo krščanske EU. Kajti to pomeni prepoved splava, preganjenje drugače mislečih, izganjanje migrantov in vse ostalo, kar je še v agendi desnice. Pfuj in pfej

  1. Mnja… se strinjam… ampak mene motijo vse vere v evropskem prostoru, ki se tako ali drugače silijo v politiko. Kako rešiti, da se nihče ne bi mešal? Ker dejstvo je, da vse vere iščejo poti v lokalno in verjetno kasneje tudi evropsko politiko.

  2. Ja, itak da se vsi silijo, eni lepo potihem, eni pa na glavnih vratih razbijajo. Me načeloma ne moti, dokler mi nekdo ne začne težiti, da brez njega se bo pa svet podrl. Ko ti zmanjka rdeče niti (in se tega zaveš par dni pred volitvami), je čas za skrajne ukrepe, kar se pri nas prevede v strašenje ljudi pred vsem, kar ni naše.
    In potem imaš na eni strani prestrašene ovce, na drugi strani pa razočarane ovce, ovce smo pa vsi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja