Igra Junaki Slovenije je večigralski kviz, ki ga je pripravil SURS s pomočjo EU sredstev. Preko igre lahko spoznavaš Slovenijo kot je doslej še nisi, saj so v njo vključili zanimive like iz slovenske književnosti in mitologije, prav tako pa so v njo vključili cel kup statističnih podatkov, ki so lahko tudi zelo zanimivi.

SURS – Statistični urad Republike Slovenije zadnje čase odlično opravlja naloge osveščanja prebivalstva o pomenu statističnih podatkov tako na družbenih omrežjih in sedaj še preko igre Junaki Slovenije, ki si jo lahko zastonj dolpotegnete:

Igra se odvija v prihodnosti. Verjetno bo marsikoga spomnila na kakšno drugo igro, ki jo je igral, ali pa jo še vedno igra.

Dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Ampak za to potrebuje raziskovalce, ki mu bodo pomagali pri tej simulaciji, ki se odvija v dvanajstih slovenskih regijah. Zanj bodo zbirali informacije o Sloveniji. Pred začetkom igre p si vsak igralec lahko izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov: Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja …

Igra Junaki Slovenije Spoznaj Slovenijo kakor je doslej še nisi
Igra Junaki Slovenije Spoznaj Slovenijo kakor je doslej še nisi